Teknoloji

Google Gemini yapay zeka ile insan görseli oluşturmaya yeniden izin veriyor

google gemini

Google Gemini AI sohbet robotuyla insan görselleri oluşturulmasına yeniden izin veriyor. Şirket bu özelliği ırksal açıdan çeşitlilik gösteren Naziler gibi tarihsel olarak yanlış görseller oluşturulduğuna dair haberlerin ardından geri çekmişti.

Google, bu özelliğin erken erişim versiyonunun Gemini Advanced, Business ve Enterprise kullanıcıları için “önümüzdeki günlerde” İngilizce olarak sunulacağını açıkladı.

Bu yükseltme, Google’ın AI metin-görüntü oluşturucusunun en son sürümü olan Imagen 3 tarafından desteklenecek. Google, Imagen 3’ü bu ayın başlarında AI Test Kitchen aracılığıyla sessizce piyasaya sürdü ve şimdi tüm dillerde Gemini’ye geliyor. Geliştirilen araç, fotografik açıdan gerçekçi manzaralardan, “sadece birkaç kelime” açıklamasıyla dokulu yağlı boya tablolarına kadar her şeyi üretebiliyor.

google gemini
Gemini’nin yapay zeka ile oluşturduğu bir insan görseli

Google, kullanıcıların tarihsel olarak yanlış görüntüler oluşturduğunu tespit etmelerinin ardından şubat ayında Gemini’nin insan görüntüleri oluşturma yeteneğini durdurdu. Yükseltilmiş Imagen 3 modeli, yerleşik güvenlik önlemleriyle birlikte geliyor ve şirketten yapılan açıklamaya göre, “mevcut diğer görüntü oluşturma modellerine kıyasla olumlu performans gösteriyor.”

Bu, şirketin yeni Pixel 9 telefon serisinde çekilen fotoğraflara yapay zeka öğeleri eklemenize olanak tanıyan Google’ın yeni Remagine özelliğiyle karıştırmamak gerekiyor.

Google Gemini bazı kısıtlamalar uygulamaya devam edecek

Ayrıca, Gemini kullanıcıların kamuya mal olmuş kişilerin fotografik açıdan gerçekçi görüntülerini; küçükleri içeren içerikleri; veya kanlı, şiddet içeren ve cinsel sahneleri oluşturmasına izin vermeyecek. Google’ın kıdemli direktörlerinden Dave Citron, “Elbette, Gemini’nin oluşturduğu her görüntü mükemmel olmayacak, ancak gelişmeye devam ederken erken erişim Gemini Advanced kullanıcılarının geri bildirimlerini dinlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Google, AI tarafından oluşturulan kişileri oluşturma yeteneğini yakında daha fazla kullanıcıya ve dile genişletmeyi planlıyor.