Teknoloji

Google Gemini Live’ın dil desteğinin kapsamını genişletiyor

google gemini live

Google, ilk olarak yalnızca İngilizce olarak sunduğu Gemini Live adlı yapay zeka destekli sesli sohbet hizmetini genişletiyor. Şirket, bugünden itibaren Fransızca, Almanca, Portekizce, Hintçe ve İspanyolca gibi birkaç yeni dili desteklemeye başlayacak.

Ancak bu dillerin birçok kullanıcıya sunulması beklenirken, Google diğer Gemini özellikleriyle ilgili vaatlerini daha belirsiz bir “önümüzdeki haftalar” ifadesiyle sınırlı tutuyor.

Google, bugünden itibaren kullanıma sunulan dillerin “birkaç hafta içinde” tüm kullanıcılara ulaşacağını öngörüyor. Diğer diller içinse şirket, “önümüzdeki haftalarda” 40’tan fazla dilin destekleneceğini belirtiyor, ancak bu zaman dilimi biraz belirsiz.

Google Gemini Live duyurulduktan sonra kısa sürede kullanıcılarla buluşuyor

H

Yine de, Gemini Live’ın duyurulmasından tam olarak kullanıma sunulmasına kadar geçen sürenin oldukça hızlı olduğu söylenebilir. Ağustos ortasında Pixel 9 serisi ile yalnızca abonelere özel bir özellik olarak tanıtılan bu hizmet, bir ay sonra tüm Android kullanıcılarına ücretsiz olarak açıldı.

Bu arada, Gemini sanal asistanının sesli olmayan moduna yönelik genişletilmiş yetenekler daha yavaş bir hızla kullanıma sunuluyor.

Google, bu yıl I/O etkinliğinde, Gemini’nin Takvim, Görevler ve Keep gibi uygulamalar için eklentiler alacağını duyurmuştu. Bugünkü güncelleme ile bu vaatler pekiştiriliyor; bu eklentiler sayesinde Gemini’nin, bir afişteki tarihleri takviminize eklemek veya bir tarif fotoğrafından alışveriş listesi oluşturmak gibi işlevleri yerine getireceği belirtiliyor. Ancak bu özelliklerin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı belirsizliğini koruyor.