Teknoloji

Google’dan yapay zekâ tabanlı yeni mobil asistan: Gemini Live duyuruldu

google gemini live

Google yeni akıllı telefonları, akıllı saati ve kulaklığıyla birlikte yapay zekâ tabanlı bazı özellikler de duyurdu. Bunlardan birisi de Gemini Live oldu. Google, Gemini Live özelliğini ilk etapta Gemini Advanced abonesi olan Android kullanıcılarına İngilizce sunacak.

Google, Gemini Live’ı “Gemini ile özgürce akan sohbetler yapmanıza olanak tanıyan mobil bir sohbet deneyimi” şeklinde tanımlıyor. Kısacası kullanıcıları temelde yine Google Asistan’a benzeyen bir deneyim karşılıyor. Ancak günümüzde her şeyde olduğu gibi burada da yapay zekâ sosu karşımıza çıkıyor.

Kullanıcılar Gemini Live’ı bir yanıt verirken kesebilir, bir noktada daha derinlemesine inceleme yapabilir veya konuşmayı durdurup daha sonra geri dönebilir. Gemini Live eller serbest olarak da çalışabiliyor. Gemini uygulamasıyla arka planda veya telefon kilitliyken konuşmaya devam edilebiliyor. Buna ek olarak, Gemini Live’da kullanıcılar on yeni ses arasında seçim yapabilecek.

Google, önümüzdeki haftalarda Gemini için yeni uzantılar yayınlayacak. Bunlar, Keep, Tasks ve Utilities gibi uygulamalarla çalışmasını sağlayacak ve YouTube Music’teki özellik setini genişletecek. Yakında yayınlanacak eklentilerden birisi de Takvim eklentisi olacak. Bu eklenti, örneğin bir konser broşürünün fotoğrafını çekip Gemini’ye o gün müsait olup olmadığınızı sormanıza ve hatta bilet satın almak için bir hatırlatıcı ayarlamanıza olanak tanıyacak.

Android’de Google Asistan’ı Gemini ile değiştirdiyseniz, “Hey Google” diyerek Gemini’den bir şeyler isteyebilirsiniz. YouTube kullanıyorsanız, Bu video hakkında sor’a dokunabilir ve Gemini’ye izlediğiniz şey hakkında sorular sorabilirsiniz. Söz konusu özellik, başka yerlerde de “Bu hakkında sor” ekranıyla çalışıyor. Gemini ayrıca ürettiği görselleri doğrudan Gmail ve Google Mesajlar’a sürükleyip bırakabiliyor.

Google Gemini Live ile attığı adımın ötesine geçecek

Google, önümüzdeki aylarda Gemini’de hız ve kaliteye odaklanacağını ve Google Home, Telefon ve Mesajlar ile daha derin entegrasyonlar başlatacağının da sözünü veriyor.