ManşetlerTeknoloji

Google’ın yapay zekâdaki Gemini dönemi başlıyor

google gemini advanced

Google, yapay zekâ teknolojisinde önemli bir adım atarak, Bard isimli hizmetini Gemini olarak yeniden markalaştırıyor. Bu yenilik, yapay zeka alanında şirket için bir dönüm noktası niteliğinde. Gemini, Google’ın yapay zeka alanındaki en yetenekli modeli olarak tanıtılıyor ve kullanıcılarına daha önce deneyimlemedikleri bir hizmet sunmayı vaat ediyor.

Gemini Advanced, Pro 1.0 modelinin sunduğu imkanları daha da ileri taşıyarak, kullanıcılarına 40’tan fazla dilde ve 230’dan fazla ülke ve bölgede hizmet vermekte. Bu yeni model, kodlama, mantıksal akıl yürütme, talimatları takip etme ve yaratıcı projelerde iş birliği yapma gibi karmaşık görevlerde üstün yetenekler sergiliyor. Gemini Advanced, sadece daha uzun ve detaylı konuşmalar yapılmasına olanak tanımakla kalmıyor, aynı zamanda önceki girişlerin bağlamını daha iyi kavrayarak, kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor.

Gemini Advanced, kişisel bir öğretmen gibi hareket edebilir, kullanıcının öğrenme tarzına uygun adım adım talimatlar sunabilir, gelişmiş kod senaryolarında yardımcı olabilir ve dijital içerik üreticilerine yeni içerik oluşturma, son trendleri analiz etme ve izleyici kitlesini genişletme konularında destek olabilir. Google, Gemini Advanced ile yapay zeka alanındaki mevcut ilerlemesini yansıtıyor ve bu modelin gelişimine devam edeceğini belirtiyor.

google gemini

Google Gemini Advanced, Türkiye’de ne kadara sunuluyor?

Gemini Advanced, Google One AI Premium Planı’nın bir parçası olarak sunuluyor. Bu plan, aylık 719.99 TL karşılığında, ilk iki ay ücretsiz deneme fırsatı ile kullanıcılara sunulmakta ve 2TB depolama kapasitesi ile birlikte Google AI’nın en iyi ve en son yeniliklerini içermekte. AI Premium aboneleri, yakında Gmail, Docs, Slides, Sheets ve daha fazlası için Gemini’yi kullanabilecekler.

Google, Gemini Advanced’ı piyasaya sürmeden önce, yapay zekanın cesur ve güvenli kullanımı yaklaşımıyla kapsamlı güvenlik kontrolleri gerçekleştirdi. Geri bildirimlere dayalı olarak ve takviyeli öğrenmeyi kullanarak temel model daha da geliştirildi.

Android ve iOS kullanıcıları için de yeni bir mobil deneyim sunuluyor. Android’de Google uygulaması ve iOS’te doğrudan Google uygulaması üzerinden erişilebilen Gemini ve Gemini Advanced, kullanıcılara gerçek bir yapay zeka asistanı deneyimi sunuyor. Bu uygulamalar sayesinde kullanıcılar, cep telefonlarında Gemini’yi kullanarak pek çok alanda yardım alabilecekler. İngilizce olarak sunulan bu hizmet, yakın zamanda daha fazla dilde kullanıma sunulacak ve Türkiye dahil pek çok ülkede erişilebilir olacak.

İLGİLİ HABERLER