Teknoloji

Google Gemini ile Gmail’de e-postaları özetleyecek

google gmail gemini

Google, Gemini adını taşıyan yapay zeka asistanını şimdi de Gmail kullanıcılarıyla buluşturuyor. Şirket, Gemini’yi Dokümanlar, E-Tablolar ve Sunumlar gibi uygulamalarında da kenar çubuğuna yerleştiriyor.

Gmail, daha uzun bağlam penceresine ve daha gelişmiş muhakemeye sahip Gemini 1.5 Pro modelini kullanıyor. Bir e-posta dizisini özetlemek, yanıtlar önermek, bir e-posta taslağının hazırlanmasına yardımcı olmak veya e-postalardaki belirli bilgiler için akıllı bir arama gerçekleştirmek için Gemini’den destek almak mümkün.

Gemini’ye sorulabilecek sorular ise Google tarafından şu şekilde örneklendiriliyor: “”Ajansımın PO numarası neydi?” ve “Bir sonraki ekip toplantısı ne zaman?”. Gemini bu soruları Gmail’den çıkmadan yanıtlayabiliyor.

Google Gemini ile Gmail kullanıcılarına başka özellikler de sunacak

Bugünden itibaren Gemini, e-posta ileti dizilerini analiz etmek ve önemli noktaların özetlenmiş bir görünümünü görmek için Android ve iOS’taki Gmail uygulamasında da kullanılabilecek. İyileştirmenin temel nedeni, insanların daha küçük bir ekranda uzun e-posta dizilerini okuyarak zaman geçirmelerine yardımcı olmak şek. Bağlamsal Akıllı Yanıt ve Gmail Soru-Cevap adı verilen başka bir özellik de yakında mobil cihazlar için kullanıma sunulacak.

Bu özelliğin Gemini Business and Enterprise eklentisi, Gemini Education ve Education Premium eklentileri ve Google One AI Premium ile Google Workspace müşterilerinin kullanımına sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER