Teknoloji

Google Chrome’da geçiş anahtarı desteğini geliştiriyor

google chrome

Google, Chrome’da geçiş anahtarı desteğini geliştirerek, kullanıcıların şifresiz giriş bilgilerini farklı cihazlarda daha kolay kullanabilmelerini sağlıyor. Teknoloji devi, Windows, macOS, Linux ve Android cihazlarda geçerli olan geçiş anahtarlarını güvenli bir şekilde kaydetmek ve senkronize etmek için Google Şifre Yöneticisi’ne yeni bir PIN sistemi ekliyor. Bu güncellemeler, ChromeOS’un beta sürümünde de mevcut olup, iOS desteğinin “yakında” geleceği belirtiliyor.

Daha önce geçiş anahtarlarının Android cihazlarda Google Şifre Yöneticisi’ne kaydedilmesi gerekiyordu ve bu şifrelerin diğer platformlarda kullanılabilmesi için kullanıcıların Android cihazlarından bir QR kod taraması yapmaları zorunluydu. Ancak yeni PIN sistemi, bu QR kodu tarama ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Bu sistem aynı zamanda geçiş anahtarlarının uçtan uca şifreleme ile korunduğundan emin oluyor, bu sayede Google bile bu bilgilere erişemiyor. Kullanıcılar, yeni bir cihazda passkey’lerini kullanmak istediklerinde ya Android cihazlarının kilidini açmaları ya da Şifre Yöneticisi PIN’lerini girmeleri gerekecek.

google geçiş anahtarı

Google geçiş anahtarı sistemiyle güvenlik açıklarının kapandığına dikkat çekiyor

Bu yeni PIN sistemi, şifrelerin kullanımını tamamen ortadan kaldırarak dijital güvenliği ve kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Şifrelerin unutulması veya zayıf şifrelerin kullanılmasının oluşturduğu güvenlik açıkları, geçiş anahtarı sistemi ile önemli ölçüde azalıyor. Geçiş anahtarları biyometrik doğrulama yöntemleri veya cihaz PIN’leri ile birleşerek kullanıcıların daha hızlı ve güvenli bir şekilde oturum açmasını sağlıyor. Google, bu yeni güncelleme ile kullanıcıların şifre karmaşasıyla uğraşmadan dijital ortamda daha güvenli bir şekilde hareket edebileceğini vurguluyor.

Ayrıca, uçtan uca şifreleme teknolojisi sayesinde, kullanıcı verilerinin Google tarafından bile erişilemez hale getirilmesi, gizlilik endişelerini ortadan kaldırıyor. iOS desteğinin de yakın zamanda eklenmesiyle, bu güvenlik önlemleri tüm büyük platformlarda kullanılabilir olacak ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek.