Görünen o ki, Google henüz detaylarını kimsenin bilmediği yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Proje şirket içinde “Fuchsia” (Fuşya) kod adıyla anılıyor. Google’ın GitHub üzerindeki kod deposu üzerinde işletim sisteminin izlerine rastlanabiliyor.
Yeni işletim sistemi, oldukça ilginç özelliklere sahip gibi gözüküyor. Ancak Google henüz bu işletim sisteminin nasıl bir amaç doğrultusunda geliştirildiği hakkında bilgi vermiş değil. Şu an için tek bilinen, Fuchsia’nın internet devi için yeni bir başlangıcı temsil ettiği ve Linux kernel’ini kullanmadığı.
Google’ın Fuchsia ile nasıl bir mesaj verdiği konusunda ise çeşitli tahminler mevcut. Kimileri şirketin Android ve Chrome OS’i birleştirecek yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını iddia ediyor. İnternet devinin bu yönde bir isteği olduğuna ve söz konusu işletim sisteminin 2017’de hazır olacağına dair haberler, geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Bir diğer grup ise Google Fuchsia ile OnHub router veya diğer Nesnelerin İnterneti araçlarının desteklenebileceğini savunuyor.
Google Fuchsia geliştiricisi daha önce Android TV ve Nexus Q projelerinde çalıştı
Fuchsia’nın kod noktaları, işletim sistemi hakkında bazı ipuçlarına ulaşmayı sağlıyor. Fuchsia, “Magenta” olarak anılan orta ölçekli bir kernel üzerine inşa edildi. Magenta’nın temelinde de “LittleKernel” adını taşıyan bir proje yatıyor. Söz konusu proje, özel bir fonksiyon için hazırlanan ve gerçek bir işletim sistemine ihtiyaç duymayan cihazlar için geliştirildi. Fuchsia’nın GitHub sayfasında geliştirici olarak Christopher Anderson ve Brian Swetland’in adı geçiyor. İkili yerleşik sistemlerdeki uzmanlıklarıyla tanınıyor. Anderson daha önce Android TV ve Nexus Q projelerinde görev yapmıştı. Swetland ise kıdemli yazılım mühendisi olarak Google’da mesai harcıyor. Bu bilgiler, işletim sisteminin OnHub router veya Nesnelerin İnterneti cihazları için geliştirilmiş olması ihtimalini artırıyor.