Teknoloji

Google Fotoğraflar’dan iCloud’a geçiş yapmak artık daha kolay olacak

google fotoğraflar web pixel 8

Apple ve Google, Google Fotoğraflar üzerinde saklanan dosyaları iCloud’a aktarmak için yeni ve neredeyse sorunsuz bir yol sunuyor. Google, önümüzdeki hafta veri aktarım aracına iCloud desteğini ekleyerek fotoğraf kitaplığınızı doğrudan Apple’ın hizmetine taşımanıza olanak tanıyor.

Bu imkan, büyük teknoloji şirketleri tarafından desteklenen kapsamlı bir veri taşınabilirliği girişiminin parçası olarak sunuluyor. Apple da 2021’de iCloud’dan Google Fotoğraflar’a geçişi kolaylaştırmıştı.

Bu yeni özellik oldukça basit şekilde işliyor. Fotoğraflar ve videolar doğrudan iCloud’a gönderilir, dolayısıyla herhangi bir şey indirmek gerekmiyor. Kütüphanenin tamamını tek seferde göndermek veya albüm seçerek aktarım yapmak mümkün.

Google Fotoğraflar dosyaların kopyasını iCloud’a gönderecek

Google’ın destek sayfasında, yaygın resim ve video formatlarını içeren, aktarılabilecek dosya türlerinin bir listesi bulunuyor. Aktarım başlatıldığında her dosyanın bir kopyası iCloud hesabına gönderilecek. Böylece kullanıcı manuel olarak silmediği takdirde orijinal dosyalar da Google Fotoğraflar’da kalmaya devam edecek.

Google böyle bir transfer aracı sunan en yeni şirket oldu. Meta, Veri Aktarımı Projesi kapsamında 2019 yılında Facebook fotoğraflarını diğer platformlara taşımaya olanak tanıyan bir araç yayınladı. Fotoğrafları taşıyabilmek, anıları korumayı ve telefon ekosistemleri arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER