İpucuManşetler

Google Emoji Kitchen nedir, emoji’ler nasıl çıkartmalara dönüştürülür?

google emoji kitchen

Google, genellikle arama işlevi ve Google Dokümanlar veya Google E-Tablolar gibi üretkenlik uygulamaları ile tanınır. Ancak, Twitter’da aktif olanlar, birçok emojiyi tek bir emojiye dönüştüren popüler emoji karıştırma robotlarını mutlaka görmüştür. Google Emoji Kitchen özelliği, kullanıcılara emojileri birleştirerek eğlenceli ve özgün stickerlar oluşturma imkanı sunuyor. Bu makalede söz konusu özelliği detaylandırıyor ve hangi cihazlarda nasıl kullanılabileceğini anlatıyoruz.

Bu özellik, başlangıçta sadece Android kullanıcılarına Gboard üzerinden sunuluyordu. Ancak Google’ın Gboard uygulaması artık iPhone, Android, Windows, macOS ve diğer cihazlarda da kullanılabilir hâle geldi. Bu özellik, kullanıcıların günlük iletişimlerine biraz neşe katmak için çeşitli emoji kombinasyonları yapmalarına olanak tanır.

Emoji Kitchen nasıl aktif edilir ve kullanılır?

Emoji merkezli bu araç, Google Doodles gibi geçici ve genellikle etkileşimli logolarla benzer bir şekilde, günlük hayatınıza biraz eğlence katabilir. iPhone ve Android cihazlarda Emoji Kitchen’ı etkinleştirmek oldukça basittir. Aşağıda bu işlemin nasıl yapılacağı adım adım açıklanmıştır.

iPhone’da Emoji Kitchen nasıl kullanılır?

  • iPhone’da bu hizmete erişmek için tarayıcınızı açın ve google.com adresine gidin.
  • “Emoji Kitchen” araması yapın ve ekranda beliren widget kutusundaki emojilere dokunun.
  • “Başlayın” düğmesine tıklayın ve birleştirmek istediğiniz iki emojiyi seçin.
  • Sonuç olarak yeni bir emoji kombinasyonu ekranın sağ tarafında belirecektir.
  • Yeni emoji kombinasyonunun hemen altında bulunan Kopyala simgesine tıklatın. Daha sonra bu emojiyi dilediğiniz sohbet uygulamasındaki metin alanına yapıştırın.
iphone emoji kitchen

Android’de Emoji Kitchen nasıl kullanılır?

Android telefonlarda Emoji Kitchen, Gboard uygulaması üzerinden daha geniş bir emoji kombinasyon veri tabanı sunuyor. Gboard’u açın ve alt satırdaki emoji simgesine dokunarak emoji klavyesini görüntüleyin. Ardından, herhangi bir emojiye dokunarak olası kombinasyonları klavyenin hemen üstündeki alanda görüntüleyin ve favori birleştirmenizi seçin.

Son olarak seçtiğiniz emoji kombinasyonunu, mesajınıza eklemek için üzerine dokunun ve gönderin.

Emoji Kitchen hangi uygulamalarla uyumludur?

Bu Google hizmeti; WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat ve Telegram gibi popüler mesajlaşma uygulamaları ile uyumludur. Oluşturulan emoji kombinasyonları .png formatında olduğu için bu uygulamalarda kolayca paylaşılabilir.

Emoji Kitchen’ın yapay zekâ kullanımı

Google’ın emoji oluşturma hizmeti, Google’ın Gemini gibi yapay zeka tabanlı projelerinden farklı olarak, büyük ölçüde yapay zekâ teknolojilerine dayanmamaktadır. Mevcut emojilerin önceden tanımlanmış kombinasyonlarını ve yaratıcı eşleştirmelerini kullanır. Bu kombinasyonlar, Google’ın emoji tasarımcıları tarafından manuel olarak oluşturulmuştur.

Google Emoji Kitchen, kullanıcıların emojileri birleştirerek günlük iletişimlerine renk katmalarını sağlayan eğlenceli bir özelliktir. iPhone, Android, Windows ve macOS cihazlarında kullanılabilen bu özellik, mesajlaşma deneyimini daha yaratıcı ve keyifli hale getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER