Teknoloji

Google Drive kısayolları tüm kullanıcıların erişimine açıldı

google drive

Google, Drive kısayollarını beta sürümünde ortaya çıkmasından birkaç ay sonra tüm kullanıcılarına ulaştırmaya başladı. Söz konusu özellik, kullanıcıların dosyalarını organize etmelerini kolaylaştırmayı ve farklı klasörler içinde insanları doğru dosyalara yönlendirmeyi amaçlıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde paylaşılan klasördeki bir dosya için kısayol oluşturabiliyor ve bu kısayolu ekiplerindeki diğer kişilere gönderebiliyor. Bu kişiler, paylaşılan klasöre erişim hakkına sahip oldukları takdirde kısayoldaki dosyayı açabiliyor. Erişim hakkı bulunmayanlar ise sadece kısayolu görebiliyor.

Google, önümüzdeki dönemde Drive’ın klasör yapısında önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 30 Eylül’den itibaren Drive’daki tüm dosyalar tek bir konumda bulunacak. Bir dosyayı birden fazla klasöre yerleştirmek mümkün olmayacak. Bu da, bir dosyayı farklı kişilerin erişimi için farklı klasörlere yerleştiren kişilerin işini zorlaştırıyor. Ancak yapılacak değişiklikle bu dosyalar birer kısayola dönüştürülecek.

Google Drive kullanıcılarının geçişinin kolaylaştırılması için başka bir adım daha atıldı. “Drive’a ekle” butonunun işlevini de değiştiren Google, kullanıcılara dosya yerine kısayol ekleme imkanını sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER