Teknoloji

Google Chromecast üretimini sonlandırıyor

chromecast google tv google chromecast hd

Google Chromecast üretimine son veriyor. Şirketten yapılan açıklamada, 10 yıldan uzun bir süredir satışta olan Chromecast’in üretiminin sonlandırılacağı duyuruldu.

Chromecast’lerin satışı stoklar bitene kadar devam edecek. Google, daha yeni modellere yazılım ve güvenlik güncellemesi sağlamayı sürdüreceğini belirtse de, bunların hangileri olduğu konusunda net bilgi vermedi. Şirket son olarak 2022’de yeni bir Chromecast’i piyasaya sürmüştü.

2013’teki ilk Chromecast’in piyasaya çıkışından bu yana teknolojinin dramatik şekilde geliştiğini belirten Google’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Android TV de dahil olmak üzere milyonlarca TV cihazına Google Cast teknolojisini yerleştirmek için büyük yatırımlar yaptık. Aynı Chromecast teknolojisinin üzerine inşa edilen akışlı TV cihazlarının akıllı TV’nize daha da fazla yetenek katma şeklini geliştirmede bir sonraki adımı atıyoruz.”

Chromecast bayrağı Google TV Streamer’a devredecek

Chromecast’in yerini alacak ilk ürün ise Google TV Streamer olacak. Geçtiğimiz gün duyurulan bu cihaz, ABD’de 100 dolarlık fiyatıyla 24 Eylül’de piyasaya sürülecek. Set üstü kutusunda 2022 çıkışlı Google TV’li Chromecast’e kıyasla önemli iyileştirmeler bulunuyor. Bunlar arasında yüzde 22 daha hızlı işlemci, Thread ve Matter entegrasyonu öne çıkıyor.

Google TV Streamer’ın Chromecast’e kıyasla ciddi bir sıçrama olduğu ve hatta daha yüksek fiyatlı Apple TV 4K’ya rakip olacağı söylenebilir. Yine de, Google’ın yurt dışı fiyatı sadece 30 dolar olan Chromecast’ten vazgeçmesinin uygun bir “büyük ekrana yansıtma” çözümü arayanları üzeceği söylenebilir.