Teknoloji

Google Chromecast’in hem adını hem de tasarımını değiştirecek

google tv streamer

Google’ın 2020 çıkışlı Google TV Chromecast (4K) modelinin takipçisi üstünde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. 9to5Google sitesinin haberine göre, bu ürün “Google TV Streamer” adıyla kullanıcıların karşısına çıkacak.

9to5Google sitesinin haberinde Google TV Streamer’ın görselleri de yer alıyor. Söz konusu görseller, şirketin Chromecast ile özdeşleşen televizyonun arkasına takılan tasarımdan vazgeçtiğini gösteriyor.

Haberdeki görseller Google’ın eğimli, hap şeklinde bir yüzeye sahip set üstü/masa üstü tasarımı tercih ettiğini gösteriyor. Muadil ürünlerine kıyasla oldukça geniş olan bu tasarımın işlevsel bir amacının olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Bunun Pixel Tablet için geçtiğimiz aylarda duyurulan Ultra Genişbant destekli “Tap to Cast” (Yayınlamak İçin Dokundur) özelliğine uygun bir tasarım olduğu göze çarpıyor.

Buna hap şeklinde bir taban katılıyor ve her şey belirsiz bir şekilde minyatür bir Piksel Tablet Şarj Hoparlörü Bağlantı İstasyonuna benziyor. Arkadan iki kablo (muhtemelen güç ve HDMI) çıkıyor.

Bu arada uzaktan kumanda benzer görünüyor ancak daha uzun. D-Pad’den sonra ilk sırada geri ve ana sayfa butonları bulunuyor. Ses girişi tuşu artık Google Asistan logosu taşımıyor ve bunun yerine zamanın bir işareti olarak kullanılan genel bir mikrofon var. Ana sayfa tuşu için renk sıçraması kullanıldığından yükseltilmiş bir çıkıntıya sahip.

google tv streamer chromecast

Ses kontrol tuşları ise sağ kenardan kumandanın ön tarafına taşınıyor ve bunların yanına bir ses kısma tuşu da ekleniyor. YouTube, Netflix ve “sihirli kısayol” tuşları da yine kumandanın üstünde bulunuyor.

Google Chromecast markasını tamamen bırakıyor mu?

Google TV markası korunurken Chromecast’in yerine Streamer adının tercih edilmesi de ilginç bir durum olarak nitelenebilir. Şirketin Google TV Chromecast (HD) modelinin satışına devam edip etmeyeceği de şu an için belirsizliğini koruyor. Google bir süre önce “Chromecast built-in” (Yerleşik Chromecast) ifadesinin yerine “Google Cast” ifadesini kullanmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER