Teknoloji

Google Chrome’da tarama geçmişini anlamayı kolaylaştırıyor

google chrome

Google Chrome geçmişini kontrol ederken belirli sitelerin neden orada olduğunu hatırlamak pek kolay olmayabiliyor. Bunun nedeni, Chrome’da gezinirken değil, bir uygulama aracılığıyla siteye yönlendirilmiş olmanız olabilir. Bu sorunu gidermek için Google, bir sitenin üçüncü taraf bir uygulama aracılığıyla ziyaret edilip edilmediğine dair bir gösterge eklemek üzere Chrome geçmişinde değişikliğe gitti.

Duyumcu Artem Russakovskii, bu değişikliği bir X paylaşımıyla gözler önüne serdi. Paylaşımda “Google Chrome geçmişi artık bir sitenin Google Uygulaması veya Google Haberler gibi üçüncü taraf bir uygulama aracılığıyla ziyaret edilip edilmediğini size söylüyor. Harika.” ifadeleri yer alıyor. Bu değişikliğin Hamzah Malik tarafından ortaya çıkarıldığı da paylaşımda belirtildi.

Gönderiye, iddiayı destekleyen mobilde Chrome geçmişinin bir ekran görüntüsü eşlik ediyor. Girişlerden üçü, göndericinin bahsettiği uygulamalardan birini, bu uygulamalar aracılığıyla ziyaret edilen sitenin URL’sinin yanında gösteriyor.

Google Chrome küçük ancak değerli bir ekleme yapıyor

Bu, birçok kişinin bir süre veya hiç fark etmeyeceği kadar küçük, ancak pek çok kişinin görmek istediği türden sağduyulu bir ekleme. Giderek daha fazla uygulama, haber makalesi gibi harici deneyimlerin keyfini çıkarırken bile kullanıcıların kendilerinde kalmasını tercih ediyor ve sayfanın geçmişi Chrome’da kaydediliyor. Daha sonra Chrome’u açarsanız, biraz fazlaca kafa patlatmanız gerekebiliyor (özellikle paylaşılan cihazlarda) ve bu değişiklik durumu biraz olsun gizemden arındırmaya hatırı sayılır ölçüde yardımcı olma potansiyeli taşıyor.