Teknoloji

Google Workspace kullanıcıları için Chrome’a yeni takvim görünümü ekliyor

google chrome

Google, Workspace kullanıcıları için Chrome internet tarayıcısına yeni bir günlük takvim görünümü ekliyor. Bu sayede, organizasyon hesabınıza giriş yaptığınızda yeni bir sekme açtığınızda ilk olarak randevularınızı, toplantılarınızı ve Google Drive’da saklanan dosyalarınızı göreceksiniz. Takviminiz ve video görüşmelerine kolay erişim, iş gününüzü daha verimli planlamanızı sağlayacak.

Bu yenilik, Google Workspace’e eklenen diğer güncellemelerle birlikte geliyor. Bunlardan biri, IT ekiplerinin sık kullanılan sitelere hızlı erişim bağlantıları oluşturmasını sağlayan “kurumsal yönetimli site kısayolları.” Bu özellik sayesinde, URL çubuğundaki açılır menüde sık kullanılan sitelere hızlıca ulaşılabilecek.

Daha önce, normal Chrome kullanıcıları kendi site kısayollarını ayarlayabiliyordu. Örneğin, “red” yazarak Reddit için bir site araması başlatılabiliyordu. Şimdi ise, IT ekipleri bir grup politikası uygulayarak departmanlar için otomatik olarak en yararlı kısayolları ekleyebilecek, böylece çalışanlar bu ayarları kendileri yapmak zorunda kalmayacak.

Yeni özellik, yalnızca Workspace kullanıcılarıyla sınırlı değil, tüm Chrome kullanıcıları için sunuluyor. Ayrıca tarayıcı, unuttuğunuz sekmeleri hatırlatacak, hangi cihazda açmış olursanız olun bu özellik aktif olacak.

google chrome

Bununla birlikte, IT ekiplerine daha detaylı yönetim kontrolleri de sunuluyor. Örneğin, profil bazında güvenlik politikaları oluşturulabilecek ve iş ile kişisel verilerin ayrı tutulmasını sağlamak amacıyla “yönetimli tarama” özelliği kullanılabilecek. Kullanıcılar açısından ise iş hesaplarına giriş yaptıklarında yeni bir arayüzle karşılaşacaklar. Bu arayüz, cihazda hangi verilere şirketin erişebildiğini açıkça gösterecek ve kişisel yer imleri, uzantılar ve tarayıcı verilerinin ayrı profillerde tutulmasını sağlayacak.

Google Chrome ve Takvim entegrasyonu verimliliği artırıyor

Bu yeni özellikler, özellikle BYOD (kendi cihazını getir) politikalarının uygulandığı ortamlarda, iş ve özel hayat dengesini korumak isteyen kullanıcılar için önemli bir adım. Google, kullanıcıların güvenliğini artırmayı ve çalışma deneyimlerini daha organize hale getirmeyi hedefliyor. İş ve kişisel verilerin ayrı tutulması, hem kullanıcıların hem de şirketlerin veri güvenliği açısından önem taşıyor.