Teknoloji

Google, Chrome tarayıcısına Gemini Nano yapay zekasını entegre ediyor

google chrome

Google, Chrome tarayıcısına Gemini Nano yapay zeka modelini entegre edeceğini duyurdu. Bu entegrasyon, kullanıcılara metin oluşturma gibi yerel yapay zekâ özelliklerini masaüstü ortamında sunmayı amaçlıyor.

Chrome’un 126 sürümünde gerçekleşecek bu entegrasyon, metin oluşturma gibi işlemleri tarayıcı üzerinden gerçekleştirmeye olanak tanıyacak. Google, bu modeli Chrome’a adapte etmek için özel optimizasyonlar yaparak modelin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağladı. Kullanıcılar, artık doğrudan tarayıcıdan ürün incelemeleri, sosyal medya gönderileri ve diğer kısa metinleri hızla üretebilecek.

Google’dan Microsoft’un adımlarına benzer bir yol

Microsoft’un geçtiğimiz yıl Edge tarayıcısına eklediği AI yardımcısı Copilot ile benzer bir yol izleyen Google, yerel çalışma özelliği ile farklılık gösteriyor. Google’ın sunduğu Gemini Nano, Chrome’da tamamen yerel olarak çalışacak ve bu, kullanıcılara daha hızlı ve güvenli bir deneyim sunacak. Copilot’un aksine, Gemini Nano, kullanıcı cihazında doğrudan çalışarak veri güvenliğini ve işlem hızını artırıyor.

Öte yandan Google, Gemini modelini Chrome DevTools’a entegre etme planlarını da açıkladı. Bu entegrasyon, geliştiricilerin uygulamalarını daha etkin bir şekilde hata ayıklamalarına ve düzenlemelerine olanak tanıyacak. Yapay zeka destekli bu araçlar, hata mesajlarını açıklama ve kodlama hatalarını nasıl düzeltecekleri konusunda önerilerde bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER