Teknoloji

Google Chrome yeni özellikleriyle daha akıllı ve daha güvenli hâle geliyor

google chrome

Google önümüzdeki ay itibarıyla web sitelerinin üçüncü taraf çerezlere erişimini kısıtlayacak “İzlenme Koruması” isimli bir özelliği test etmeyi planlıyor. Ancak bundan önce Google Chrome’u hem daha akıllı hem de daha güvenli hâle getirecek yeni özellikler kullanıcılarla buluşacak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre; Güvenlik Kontrolü, Bellek Tasarrufu ve sekme grupları için hazırlanan birkaç yeni özellik bu hafta itibarıyla kullanıcılarla buluşmaya başladı. Duyurulan yeniliklerden üç tanesi bu hafta erişime açılırken, dördüncüsü için birkaç hafta beklemek gerekiyor.

İnternet devinden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Kontrolü özelliği artık Chrome’un masaüstü uygulamasında arka planda otomatik olarak çalışacak. Bu özellik kullanıcılara hangi şifrelerin ele geçirildiğini, zararlı uzantıların olup olmadığını, site izinlerinin değiştirilmesinin gerekip gerekmediğini ve Chrome’un en güncel sürümünün kullanılıp kullanılmadığını otomatik olarak söyleyebiliyor. Güvenlik Kontrolü, bir süredir ziyaret edilmeyen internet sitelerinin izinlerini iptal etme yeteneğine de kavuşuyor.

google chrome

Google Chrome Bellek Tasarrufu özelliği de gelişiyor

Google artık Bellek Tasarrufu özelliğinin daha fazla bilgi paylaşmasına izin veriyor. Artık bir sekmenin devredışı kalmasına izin verildiği takdirde ne kadar bellek tasarrufu sağlanacağı da kullanıcılara söylenecek. Buna ek olarak, hangi sekmelerin etkin kalması gerektiği konusunda da kullanıcılar bilgilendirilecek.

google chrome

Önümüzdeki haftalar itibarıyla hayata geçecek olan son değişiklik ise sekme grupları özelliğiyle ilgili. Bu özellikle Google Chrome kullanıcıları sekme gruplarını kaydedebilecek ve bunlara farklı masaüstü cihazlardan erişebilecek.

google chrome

İLGİLİ HABERLER