Teknoloji

Google Chrome 70 ile otomatik giriş özelliği kapatılabiliyor

google chrome 70

Google‘ın popüler internet tarayıcısı Chrome‘un en yeni versiyonu kullanıcılarla buluşmaya başladı. Google Chrome 70 adını taşıyan sürümle birlikte bir önceki versiyona eklenen, ancak kullanıcılar tarafından pek de beğenilmeyen bir özellik için alternatif sunuluyor.

Chrome 69 ile sunulan yeniliklerden biri olan otomatik giriş özelliği, Chrome kullanıcıları tarafından pek beğenilmemişti. Bu özellikle sadece Chrome üzerinden Gmail’e giriş yapınca tarayıcı da otomatik olarak Google hesabına bağlanıyor.

Google söz konusu özelliğin farklı cihazlar arasında birbiriyle bağlantılı bir Chrome deneyimi yaşatmak için tasarlandığını belirtse de, bu özelliği sevmeyenlerin memnuniyetsizliğini gidermek için yeterli olmamıştı. Google da yeni Chrome sürümüyle birlikte bu şikayetler için bir çözüm sunacağını duyurmuştu.

Otomatik giriş özelliği, hâlâ varsayılan olarak açık tutuluyor. Ancak dileyen Chrome kullanıcıları, tarayıcının ayarlar menüsü üzerinden bu özelliği devredışı bırakabiliyor.

Google Chrome 70 girişler konusunda daha fazla bilgi verecek

Google Chrome 70 ile kullanıcılara hangi Google hizmetlerine giriş yaptıkları konusunda daha net bilgi verilecek. Tarayıcı kullanıcılara tarayıcıya giriş yaptıkları ve bilgilerinin eş zamanlandığı konusunda mesajlar gösterecek. Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar gibi servislere giriş yapıldığında da kullanıcılara sadece giriş yaptıkları servise bağlandıklarına ilişkin mesajlar gönderilecek.

İLGİLİ HABERLER