Teknoloji

Google Çeviri’nin kütüphanesine 110 dil daha eklendi

google ceviri

Google, Google Çeviri uygulamasına 110 yeni dil desteği ekliyor. Uygulama şimdiye kadar 133 dili destekliyordu. Dolayısıyla şirketin şimdiye kadarki en büyük olduğunu söylediği bu genişleme önemli bir sıçramaya işaret ediyor.

Google’ın PaLM 2 yapay zeka dil modeli, Translate’in bu yeni dilleri öğrenmesine yardımcı oldu. Google’dan Isaac Caswell bir blog yazısında, “Awadhi ve Marwadi gibi Hintçeye yakın diller ve Seychellois Kreyolu ve Mauritius Kreyolu gibi Fransız Kreolleri” gibi birbiriyle ilişkili dilleri öğrenmenin özellikle iyi olduğunu belirtti.

Caswell, Çeviri’de yeni desteklenen dillerin listesinin “uzun süredir Google Çeviri için en çok talep edilen dillerden biri olan” Kantonca’yı da içerdiğini söylüyor. “Kantonca yazılı olarak Mandarin Çincesi ile sıklıkla örtüştüğü için veri bulmak ve modelleri eğitmek zor oluyor” diyen Caswell ayrıca “yeni dillerin yaklaşık dörtte birinin Afrika’dan geldiğini” ifade etti.

Google Çeviri uygulamasına eklenen yeni diller yüz milyonlarca insan tarafından konuşuluyor

Caswell, The Verge sitesine verdiği bir röportajda yeni dillerin çoğunun en az bir milyon kişi tarafından konuşulduğunu, birkaç tanesinin ise yüz milyonlarca insan tarafından konuşulduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER