Donanımının kısa ömrüne rağmen, Google Cardboard sanal gerçeklik başlığı şirketin sürekli projeleri arasında önemli bir yer elde etme konusunda ciddi bir ilerleme kaydetmiş durumda. YouTube’un 360 derece videolarını, Spotlight hikayelerini ve Expeditions adını taşıyan eğitim programını destekleyen Cardboard’dan sorumlu olan Clay Bavor’u tüm sanal gerçeklik çalışmalarının başına getirmişti. Google şimdi de Cardboard platformuna uzaysal ses özelliğini ekleyerek sanal gerçeklik deneyimine daha gerçekçi ve daha sofistike bir ses ortamı sağlıyor.
Uzaysal ses özelliğinde ses, kulaklığın gelişigüzel yerleri yerine belirgin noktalardan geliyor. Telefonun tam arkanızda çalması veya kuşların yukarıda ötmesi bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Google’ın yeni yazılım geliştirme kiti, Google Cardboard deneyimi oluşturanlara sesin geleceği belli noktaları seçme fırsatını veriyor. Google Sanal Gerçeklik Ürün Müdürü Nathan Martz, yeni dönemde ses deneyiminin temelden farklılık göstereceğini belirtti. Yazılımcılar bundan böyle boşlukların ve materyallerin boyutunu daha iyi şekillendirebilecek.
Google, Cardboard’un donanım kısmında herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Ancak sanal görüntüleri aynı kuvvetteki sanal seslerle desteklemek, Cardboard deneyimi açısından önemli bir sıçrama anlamına geliyor. Sanal gerçeklik pazarının önemli oyuncularından Oculus, geçtiğimiz yıl hazırladığı geliştirme setlerine uzaysal ses deneyimi eklemişti. Dolayısıyla Google’ın Cardboard’u geliştirmeye devam etmesi, sanal gerçeklik pazarındaki iddiasından asla vazgeçmediğini göstermesi açısından belirgin bir önem taşıyor. Nathan Martz, gelişmiş ses desteğinin de eklenmesiyle birlikte yazılımcıların çok daha havalı uygulamalar geliştirebileceğini belirtti.