Teknoloji

Google Bard, sözcüklerle sınırlı kalmıyor: Görsel uyarılara tepki ve sesli yanıt yetenekleri geliyor

google meet ai

Google, yapay zekâ (AI) tabanlı sohbet botu Bard için yeni yetenekler sunuyor. Bu yenilikler arasında sesli yanıtlar ve görsel uyarılara tepki gibi özellikler dikkat çekiyor. Özellikle görsel uyarıları algılayıp yanıt verme becerisi, Bard’ın kullanım alanlarını büyük ölçüde genişletiyor. Böylece, metin tabanlı uyarılara ek olarak, resimlerle de iletişim kurma imkanı sağlanıyor. Bu, Bard’ın yaratıcı bir şekilde kullanılmasına ve daha interaktif bir deneyim sunmasına yardımcı oluyor.

Bard’ın sözlü yanıtlar yeteneği, kelimenin doğru telaffuzunu öğrenme veya bir şiir veya metni dinleme gibi durumlarda kullanıcılarına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, bir istek girerek ve ses simgesini seçerek sesli yanıtları dinleyebilirler. Google, bu özelliği 40’tan fazla dilde sunuyor.

Bard’ın bir diğer önemli yeteneği de görsel uyarılara tepki verme becerisi. Bu özellik, Google’ın mayıs ayında düzenlenen I/O konferansında ilk kez gösterilmişti. Örneğin, kullanıcılar iki köpeğin fotoğrafına komik bir başlık bulmak için bu özelliği kullanabilirler. Google, bu özelliğin şu anda İngilizce olarak kullanılabilir olduğunu ve “yakında” yeni dillere genişleyeceğini belirtiyor.

Ayrıca Google Bard, kullanıcıların yanıtları arkadaşlarıyla paylaşmalarını, sohbetlerin ton ve tarzını değiştirebilmelerini sağlayan yeni özellikler de ekliyor. Bunun yanı sıra, konuşmaları sabitleme ve yeniden adlandırma özelliği de bu güncelleme ile geliyor.

Google Bard, ilk olarak mart ayında Amerika ve İngiltere’de kullanıma sunulmuştu. Bu süre zarfında Google, sohbet botunu daha birçok ülkeye sunma adımları attı. Son olarak, Avrupa Ekonomik Alanı ve Brezilya’da da hizmete sunuldu. Bu genişleme, özellikle Avrupa’da gizlilik endişeleri nedeniyle Google Bard’ın lansmanının gecikmesinden sonra önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Bard, konuşma ve görsel algılama yeteneklerini geliştiriyor

Bard’ın hızla genişleyen yeteneklerinin yanı sıra, Google’ın bu sohbet botu üzerindeki vizyonu da netleşiyor. Bard, metin tabanlı bir iletişim aracından ziyade, kullanıcının ihtiyaçlarına daha karmaşık ve esnek şekillerde yanıt verebilen bir araca dönüşüyor. Bu, kullanıcılar için daha doğal ve insana daha yakın bir deneyim sunarken, Google Bard’ın genel olarak daha kullanıcı dostu bir araç haline gelmesine olanak sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER