Teknoloji

Google düşük kaliteli Android uygulamalarını Play Store’dan çıkarmaya başlıyor

google play store android

Google, Android uygulamaları için minimum kalite gereksinimlerini yükseltiyor. Şirket yakında beklentileri karşılamayan uygulamaları Play Store’dan kaldıracak.

İnternet devinin en son spam politikası güncellemesine göre, yalnızca metin içeren uygulamalar, tek duvar kağıdı uygulamaları veya kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey yapmayacak şekilde tasarlanmış uygulamalar gibi “sınırlı işlevsellik ve içerik” gösteren uygulamalara artık Play Store’da izin verilmeyecek. Bu kural 31 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Bunlar yanıt vermeyen, yüklenmeyen, kilitlenmeyen veya başka şekilde anormal şekilde çalışan bozuk uygulamaları engelleyen mevcut kısıtlamalara eklenecek. Google, “uygulamaların Play kataloğu için yükseltilmiş standartları karşılayabilmesini ve kaliteli işlevsellik yoluyla kullanıcıların ilgisini çekebilmesini sağlamak” için ek gereksinimler eklediğini belirtiyor.

Google Android ekosistemini daha iyi denetlemek için geçmişte de adımlar atmıştı

Google, Play Store’daki uygulamaları daha iyi denetlemek için geçtiğimiz dönemde de adımlar atmıştı. Şirket politikaları ihlal etmesi ve kullanıcı güvenliğini riske atması nedeniyle 2023 yılında 2.28 milyon kadar uygulamanın hizmete erişimi engellendi. Google ayrıca aynı yıl 333 bin “kötü” Google Play hesabını tekrarlanan ciddi politika ihlalleri ve dolandırıcılık ve kötü amaçlı yazılımlarla ilgili endişeler nedeniyle yasakladığını da söyledi.

İLGİLİ HABERLER