Teknoloji

Google aile üyelerinin şifre paylaşmasını mümkün kılıyor

Google Türkiye google fransa

Google Şifre Yöneticisi artık aile üyeleriyle sınırlı da olsa şifre paylaşımına izin veriyor. Şirketin destek belgesinde bu yenilik şu ifadelerle anlatılıyor: “Bu yeni özellik sayesinde artık şifrelerinizi Şifre Yöneticisi’ndeki aile grubunuzla güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bir şifreyi paylaştığınızda, aile üyeleriniz şifrenin bir kopyasını uygulamada kullanıma hazır olarak alacaklardır.”

Şirket, bu özelliği ilk olarak Şubat 2024’te Daha Güvenli İnternet Günü kapsamında duyurdu, ancak sonunda bu özelliği Mayıs 2024 Google Play Hizmetleri güncellemesi v24.20 kapsamında kullanıma sunuyor. Parola paylaşımı kesinlikle aile grubunun üyeleriyle sınırlı tutuluyor. Dolayısıyla kullanıcıların bir aile grubu oluşturması ve bu gruba üye eklemesi gerekiyor.

Aile grubu olanlar Google’ın Şifre Yöneticisinde bir seçenek olarak “paylaş” butonunu görebilecek. Ancak Android Authority sitesi, özelliğin henüz Chrome’un masaüstü sürümünde etkinleştirilmemiş olabileceğini belirtti.

google

Google örnek kullanım senaryosu da paylaştı

Şirket, “bir ailenin iki üyesinin tek bir hesap aracılığıyla günlük bakımı koordine etmesi veya bir çocuğun bir ebeveynin okul ödevlerine erişmesine izin vermesi” gibi senaryoları olası kullanım örnekleri arasında sayıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER