Teknoloji

Gmail’in yeni kart özelliği kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak

gmail

Gmail, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni bir özellik sunuyor: E-postaların en üstünde yer alan kartlar, uçuş bilgileri ya da yakında teslim edilecek paket gibi önemli bilgileri hızlıca göstererek zaman kazandırıyor.

Örneğin, bir uçuş bilgisi aramak için gelen kutusunda onlarca e-postayı taramak yerine, sadece “Hava Yolları” gibi bir anahtar kelime arattığınızda, yaklaşan uçuşunuza dair kart anında görünür olacak. Bu kartlar, hem bireysel e-postaların üstünde hem de arama sonuçlarının en başında gösterilecek. Google yetkilisi Iván Guajardo’ya göre, eğer bir paketinizin teslimatı iki gün içinde yapılacaksa ya da bir seyahatiniz yaklaşıyorsa, bu kartlar Gmail’e giriş yaptığınızda ilk göreceğiniz şey olabilir.

Ancak bu kartların gelen kutusuna eklenmesi, yeni sistemin en tartışmalı kısmı olabilir. Genel olarak, kullanıcılar gelen kutularında fazladan içerik görmekten pek hoşlanmazlar. Google da bu durumu iyi biliyor (Inbox servisini kapatması buna örnek). Yine de Guajardo, kartların yeterince kullanışlı ve kolayca kapatılabilir olması durumunda, kullanıcıların bu değişikliği olumlu karşılayacağını düşünüyor. Kartların gelen kutusunun tamamını kaplamayacağını belirten Guajardo, “Bu alan değerli bir gayrimenkul,” diyerek kartların önemli bilgileri göstermek için stratejik olarak yerleştirildiğini vurguluyor.

gmail

Google yeni Gmail kartlarını büyük bir yapay zeka girişimi olarak tanımlamıyor

Guajardo’ya göre, bu yeni özellik, büyük bir yapay zeka girişimi değil. Yani Google’ın Gemini gibi gelişmiş yapay zeka modellerini ya da kullanıcılar hakkında topladığı geniş bilgi havuzunu kullanmıyor. Bu sadece Gmail’in, e-postalarınızı daha iyi analiz ederek içindeki faydalı bilgileri öne çıkarmasını sağlayan bir gelişme. Şu an için iOS ve Android cihazlardaki bireysel mesajlar içinde görünmeye başlayan bu kartlar, sadece alışveriş bilgileriyle sınırlı. Ancak Google, ilerleyen dönemlerde daha fazla kategori ve e-posta alanına bu özelliği genişletmeyi planlıyor.