EğlenceManşetler

Ghost of Tsushima’nın devam oyunu Ghost of Yotei duyuruldu

ghost of yotei

Sony’nin State of Play sunumunun kapanışında, Sucker Punch stüdyosu ödüllü Ghosts serisinin yeni oyununa ilk bakışı sundu. Ghost of Yotei olarak adlandırılan oyunda, oyuncular Atsu adında yeni bir kadın kahramanı canlandıracaklar. Atsu, geleneksel bir samuray kılıcının yanı sıra bir shamisen (geleneksel Japon müzik aleti) de kullanıyor. Fragman açıklamasına göre Atsu, Mount Yotei civarındaki vahşi doğada gizemli bir kurt yoldaşıyla birlikte seyahat edecek.

Sucker Punch Studios, daha önce Sly Cooper ve Infamous serileriyle tanınan geliştiriciler olarak 2020 yılında Ghost of Tsushima’yı piyasaya sürmüştü. Bu oyun, Akira Kurosawa tarzı samuray aksiyon sahnelerinin yanı sıra sessiz ve derin anlarıyla da büyük beğeni toplamıştı. Yılın başlarında Sucker Punch, Tsushima’nın PC versiyonunu yayınladı ve oyunun yönetmenliğini John Wick filmleriyle tanınan Chad Stahelski’nin üstleneceği bir sinema filmi üzerinde çalışıldığını doğruladı.

Oyunun duyurulduğu blog yazısında Sony, Ghost of Yotei’nin Sucker Punch’ın tamamen PlayStation 5 için geliştirilen ilk oyunu olduğunu belirtti. Geliştiricilere göre, Ghost of Yotei, serinin önceki oyununda olduğu gibi etkileyici ve göz alıcı manzara gözlemleri sunmaya devam ederken, birçok yeni özellikle de öne çıkacak.

Ghost of Yotei büyük ihtimalle 2025’te yayınlanacak

Sucker Punch İletişim Müdürü Andrew Goldfarb, oyun hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Oyunda çevrenin büyük bölümlerini görmenizi sağlayan geniş görüş alanları sunuyoruz. Yeni gökyüzü efektleri, yıldızlar ve auroralarla dolu. Ayrıca rüzgarın çimenler ve bitkiler üzerindeki etkisi çok daha gerçekçi bir hale geldi. Yeni mekanlarımız, bize yeni oynanış mekanikleri, iyileştirmeler ve yeni silahlar tanıtma fırsatı da veriyor.”

Sony, oyun için kesin bir çıkış tarihi paylaşmadı ancak oyunun 2025 yılında piyasaya sürülmesinin planlandığını belirtti.