Teknoloji

Garmin uygulama mağazasını yeni uygulamalar ve saat kadranlarıyla genişletiyor

garmin

Garmin’in en iyi üçüncü taraf uygulama mağazasına sahip olmadığı söylenebilir. Ancak bu durum sonunda biraz değişiyor. Artık Connect IQ Store’dan Garmin Pay’i kullanarak alışveriş yapmak mümkün hâle geliyor. Buna ek olarak, mağazada yeni saat kadranları ve yeni bir GoPro uygulaması da yerini alıyor.

Daha önce Garmin’in Connect IQ Store isimli mağazasından uygulama indirmek ciddi anlamda sıkıntılı bir süreçti. Paralı uygulamaları yükleyebilmenin kolay bir yolu yoktu. Hatta bazen Spotify gibi ücretsiz uygulamaları bile indirmek ve yüklemek sıkıntı yaratabiliyordu.

Connect IQ ile ilgili diğer sorun ise Google Play veya Apple App Store ile karşılaştırıldığında pek fazla uygulama olmaması. Bu hâlâ bir sorun olsa da, artık Connect IQ’da daha büyük isimleri bulmak da mümkün hâle geliyor. Disney, Marvel ve Star Wars karakterleri de dahil olmak üzere dört farklı kadran seçeneği eklerken; Porsche de üç seçenek sunuyor. Golf markası TaylorMade’in kadranı ve bir dizi uzay temalı saat kadranı da Connect IQ’da yerini alıyor.

Ortalama bir Garmin kullanıcısı için daha heyecan verici olan şey ise yeni GoPro Kamera Kontrol uygulaması. Bu uygulamayla bir GoPro kamerayı saate bağlamak ve saat üzerinden kayıt durdurup başlatmak ya da fotoğraf çekmek mümkün hâle geliyor.

Garmin kadran ve uygulamaları 4.99 dolar karşılığında satacak

Garmin’den verilen bilgiye göre, kadran ve uygulamalar için önerilen satış fiyatı 4.99 dolar olacak. Uygulamaların ve kadranların parayla satılması olağan dışı bir şey değil. Ancak 5 doların da yüksek bir fiyat olduğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle Apple, Google ve Samsung’un çok sayıda kadran seçeneğini ücretsiz sunduğunu düşününce de bu fiyatın yüksekliği biraz daha fark ediliyor.