ManşetlerTeknoloji

Garmin’in yeni akıllı saatleri Fenix 8 ve Fenix 8 Solar tanıtıldı

garmin fenix 8

Garmin, Fenix 8 ve Fenix 8 Solar adını taşıyan spor odaklı akıllı saatlerini haftalardır devam eden sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıkardı. Bu modellerin hedef kitlesinde sporcular olsa da, temel Fenix serisinde uzun süredir beklenen ekran değişikliği de dahil olmak bazı önemli yükseltmeler getiriyor.

Standart Fenix ​​8’de en önemli ekleme AMOLED ekran. Ancak daha uzun pil ömrüne öncelik verenler için şirket, Fenix ​​8 Solar modeli için güneş enerjisiyle şarj özelliğine sahip piksel içi bellek (MIP) ekranını koruyor.

İki model için de 47 ve 51 mm olmak üzere iki kasa boyutu seçeneği sunuluyor. Ancak AMOLED ekranlı Fenix 8 için 43 mm seçeneği de mevcut. AMOLED versiyon 1.4 inç ekranla geliyor. Bu ekranın çözünürlüğü 454 x 454 piksel.

garmin fenix 8

Buna karşılık, Solar Edition’ın 260 x 260 piksel çözünürlüğe sahip 1.3 inçlik bir MIP ekranı var. Ayrıca, standart Fenix ​​8’in 13.7-14.7 mm profiline kıyasla 15.2 mm ile biraz daha kalın.

Her iki modelde de temel sesli asistan etkileşimi ve sesli not kaydı için dahili hoparlör ve mikrofonun yanı sıra dahili bir el feneri bulunuyor. Fenix ​​8 serisi ayrıca belirli sporlara özel güç antrenmanları, cihazlar arası veri paylaşımı için Garmin Share ve QZSS ve BEIDOU küresel navigasyon sistemleri desteği sunuyor.

Fenix ​​8’de sensör koruması ve sızdırmaz butonlar da bulunuyor. Dayanıklılık açısından askeri standartlara göre test edildi. 40 metreye kadar suya dayanıklı olan akıllı saatte yeni tüplü dalış ve apne modları da bulunuyor.

Garmin Fenix 8 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Pil ömrüyle ünlü olan Fenix serisinin geleneği Fenix 8 modelleriyle de devam ediyor. Standart model akıllı saat modunda 16 güne kadar dayanabiliyor ve güneş enerjili model bunu beş gün daha uzatıyor. Garmin ayrıca yeni güneş enerjisi teknolojisinin önceki modellere göre yüzde 50 daha fazla güneş enerjisi yakaladığını iddia ediyor.

Garmin Fenix 8, 1000 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Fenix 8 Solar’ın başlangıç fiyatı ise 1100 dolar olarak belirlendi.