Teknoloji

Garmin’den güneş enerjisiyle şarj edilebilen yeni akıllı saat: Enduro 3 tanıtıldı

garmin enduro 3

Garmin Enduro 3 adını taşıyan en yeni GPS akıllı saatini tanıttı. Hafifliğine vurgu yapılan akıllı saat, güneş enerjisiyle şarj edilebiliyor ve böylelikle uzun bir pil ömrü sunuyor.

Tartıda 63 gram çeken Enduro 3, güneş enerjisiyle şarj edildiğinde GPS modunda 320 saate kadar çalışabiliyor. Ayrıca dinamik gidiş-dönüş rotası, patika koşusu VO2 max içgörüleri ve önceden yüklenmiş TopoActive haritaları gibi özellikler de sunuyor.

Enduro 3’ün temel özelliklerinden biri, önceki modele kıyasla iki katından fazla güneş enerjisi yakalayan ve GPS modunda 320 saatlik pil ömrüne katkıda bulunan güneş pili. Saat ayrıca doğru konumlandırmayı garanti ederken GPS modları arasında otomatik geçiş yaparak pil ömrünü korumaya yardımcı olan SatIQ teknolojisine de sahip.

Enduro 3, titanyum çerçeve, safir lens ve naylon bant ile dayanıklı bir kasayla geliyor. Ayrıca ayarlanabilir parlaklığa sahip dahili bir LED el feneri, kırmızı ışık ve düşük ışık koşulları için bir flaş modu da akıllı saatte mevcut.

Arazi koşucuları için Enduro 3, VO2 max içgörüleri, dereceye göre ayarlanmış tempo ve NextFork Harita Rehberleri sunuyor. Ayrıca dinamik gidiş-dönüş rotası, TopoActive haritaları ve golf sahaları ve kayak merkezleri için önceden yüklenmiş haritalar da içeriyor.

Garmin Enduro 3, 4-6 haftalık spor planları sunuyor

Saat, 4-6 haftalık planlar ve spora özgü antrenmanlarla gelişmiş güç antrenmanı özellikleri sunuyor. Dayanıklılık yeteneklerine ek olarak, Enduro 3 VO2 max, antrenman yükü ve ısıya ve irtifaya uyum gibi performans ölçümlerini takip ediyor. Ayrıca HRV durumu, Pulse Ox, uyku takibi ve FDA onaylı bir EKG uygulaması gibi sağlık ve fitness izleme özellikleri sunuyor.

Bağlantı için Enduro 3, çift yönlü kısa mesajlaşma için Garmin Messenger’ı, konum ve antrenman paylaşımı için Garmin Share’i ve akıllı bildirimleri destekliyor. Ayrıca, temassız ödemeler için Garmin Pay desteği ve Spotify, Deezer veya Amazon Music üzerinden müzik dinleme imkanı da saatte mevcut.

Garmin Enduro 3 için 899.99 dolar ödemek gerekiyor.