ManşetlerTeknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold Special Edition adıyla çıkacak

Samsung’un Galaxy Z Fold Slim, Galaxy Z Fold 6 Slim, Galaxy Z Fold Ultra ve Galaxy Z Fold6 Ultra olarak anılan yeni katlanabilir telefonu, resmiyet kazandığında bu isimlerin hiçbirini kullanmayacak gibi görünüyor. Bunların yerine Galaxy Z Fold Special Edition adının tercih edildiği söyleniyor.

Söz konusu iddiayı ünlü duyumcu Evan Blass gündeme getirdi. Blass telefonun 6.5 inç dış ve 8 inç katlanabilir ekrana sahip olacağı bilgisini de paylaştı. Bunlara ek olarak, katlı vaziyetteyken 10.6 mm kalınlığındaki telefonun açıldığında da 4.9 mm kalınlığında olacağı belirtildi.

Bu, Z Fold Special Edition’ı Honor Magic V3 ve Xiaomi Mix Fold 4 ile karşılaştırıldığında çok daha rekabetçi hale getirecek. Söz konusu telefonlardan ilki açıldığında 4.35 mm, kapatıldığında 9.2 mm, ikincisi ise sırasıyla 4.6 mm / 9.5 mm kalınlığında.

galaxy z fold special edition

Samsung bunların hiçbirine yetişemiyor, ancak Fold Special Edition ile Z Fold 6 da dahil olmak üzere Special Edition olmayan Fold’lara göre çok daha yakın bir performans sergileyecek gibi görünüyor.

Galaxy Z Fold Special Edition sadece Çin ve Güney Kore’de satışa sunulabilir

Daha önce ortaya atılan birçok söylentiye göre, Z Fold Special Edition yalnızca Güney Kore ve Çin’de satışa sunulacak. Ancak kulağa pek de mantıklı gelmeyen bu söylentinin doğruluğu konusunda şu an için kesin konuşmamak gerekiyor. Telefonun eylül ayında resmiyet kazanacağı söyleniyor.