Teknoloji

Samsung gelecek yıl için iki Galaxy Z Fold 7 modeli hazırlıyor

samsung galaxy z fold 6 7

Samsung’un Galaxy Z Fold serisinde gelecek yıl iki yeni model piyasaya sürmeye hazırlandığı bildiriliyor. Güvenilir kaynak GalaxyClub’un haberine göre, şirket 2024’te kullanıcıların karşısına iki farklı Galaxy Z Fold 7 versiyonu ile çıkabilir. Sektörden gelen sızıntılar üç yeni katlanabilir telefon kod adıyla birlikte ortaya çıktı: Z Flip 7 için “B7”, Z Fold 7 için “Q7” ve Q7 serisine ait olduğu düşünülen gizemli bir “Q7M”.

Samsung’un Z Fold ve Z Flip serisinde her geçen yıl yeni özellikler sunması beklenirken, Q7M kod adlı cihaz dikkat çekici bir yenilik olarak öne çıkıyor. Galaxy Z Fold 6 Special Edition geçtiğimiz aylarda yalnızca Güney Kore’de Q6A kod adıyla piyasaya sürülmüştü. Dolayısıyla Q7M kod adlı yeni modelin, bir “Özel Sürüm” olması olası görülmüyor. Bu nedenle, Q7M’nin yeni bir tür Galaxy Fold modeli veya daha erişilebilir fiyatlı bir versiyon olarak planlandığı ihtimali ortaya çıkıyor.

Son dönemde çeşitli kaynaklardan gelen bilgiler, Samsung’un Fold ve Flip serilerini genişletmeyi ve daha uygun fiyatlı modeller sunmayı hedeflediğini belirtiyor. Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil, ancak uygun fiyatlı bir katlanabilir cihaz geliştirilmesi, Samsung’un pazarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etme stratejisini destekleyebilir.

Samsung’un 2024 yılında piyasaya sunacağı Galaxy Z Fold serisine dair beklentiler yüksek. Şirket, Z Fold 7 serisinde iki farklı model sunarak katlanabilir telefon yelpazesini genişletme yolunda bir adım atabilir. Daha önceki Z Fold modellerinde olduğu gibi, yüksek kaliteli ekran, dayanıklılık ve performans sunan premium bir cihaz olacağı düşünülüyor. Ancak Q7M modelinin, serinin diğer cihazlarına kıyasla daha ekonomik bir seçenek sunup sunmayacağı merak konusu.

Samsung’un, Galaxy Z Fold ve Z Flip serisini sadece lüks bir kategori olmaktan çıkararak daha ulaşılabilir hale getirmesi, kullanıcıların katlanabilir cihazlara olan ilgisini artırabilir. Katlanabilir telefon pazarında lider konumda olan şirketin, fiyat segmentini genişletmesi, rekabetçi bir avantaj yaratabilir ve katlanabilir cihazların yaygınlaşmasına katkı sağlayabilir.

Samsung iki Galaxy Z Fold 7 modelinde de üst düzey performans sunabilir

Bu gelişmeler doğrultusunda, Samsung’un 2024 yılında sunmayı planladığı Galaxy Z Fold modellerinin hem üst düzey bir performans sunması hem de daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmesi bekleniyor. Şirketin bu yöndeki stratejisi, akıllı telefon piyasasında katlanabilir cihazların daha fazla ilgi görmesini sağlayabilir.