Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları FCC’nin testlerinden geçti

samsung galaxy z fold 6

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6, ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) sertifikası için testlerden geçti. Bu testler sayesinde söz konusu telefonlarda kullanıcıları nelerin beklediği konusunda biraz daha fikir edinmek mümkün hâle geliyor.

Telefonlar 5G, Wi-Fi, Bluetooth, NFC ve kablosuz güç regülasyonlarına uygunluk konusunda testlerden geçti. Galaxy Z Fold 6’da ultra geniş bant desteğinin olacağı da bu testler sayesinde anlaşıldı.

Ancak iki telefonun da Wi-Fi 7 uyumluluğu konusunda test edilmemesi, bu telefonların Wi-Fi 6 desteğiyle geleceğini gösteriyor. Samsung’un 2023 model katlanabilir telefonlarını bile Wi-Fi 7 desteğiyle sunmuşken böyle bir adım atmasının kafa karıştırıcı olduğunu belirtmek gerekiyor.

FCC, Galaxy Z Fold 6’yı kapalı, yarı açık ve tam açık konfigürasyonlarda test etti. Bu, MIMO antenlerinin konumunu değiştirir, dolayısıyla gerekli bir kontrol.

Galaxy Z Flip 6, çift hücreli bir bataryaya sahip. Ana hücre 2790 mAh, ikinci hücre ise 1097 mAh kapasiteye sahip. Bu da toplam kapasitenin 3887 mAh olduğu ve Z Flip 5’in 3591 mAh kapasiteli pilinin geçileceği anlamına geliyor.

Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 gelecek ay tanıtılacak

Her iki telefon da 25W kablolu ve 15W kablosuz şarj cihazlarıyla test edildi. Kısacası Z Fold 6 ve Z Flip 6 şarj hızı tarafında bir değişiklik getirmeyecek. İki telefonun da önümüzdeki ay tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER