Teknoloji

Galaxy Z Fold 6 Slim’in kamera detayları ve çıkış tarihi için yeni iddia

galaxy z fold 6 slim

Samsung’un 2024’teki katlanabilir telefon duyuruları Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 ile bitmeyecek gibi görünüyor. Şirketin “Q6A” kod adıyla anılan bir model üstünde daha çalıştığı biliniyor. Galaxy Z Fold 6 Slim adıyla piyasaya çıkması beklenen telefonun kamerası ve piyasaya çıkış tarihi konusunda yeni detaylar sızdırıldı.

Bu sızıntıya göre, SM-F958N model numarası taşıyan Z Fold 6 Slim’in kapak ekranında 10 megapiksel çözünürlüklü bir kamera olacak. Ana kamera ve telefoto kamera özellikleri bilinmezken, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera da sızıntının gösterdikleri arasında yer alıyor.

Z Fold 6 Slim’in şimdiye kadarki en iyi ekran altı kameraya sahip olacağı iddia ediliyor. Z Fold 6’ya 4 megapiksel ekran altı kamera yerleştiren Samsung’un, Z Fold 6 Slim’de 5 megapiksel bir ekran altı kamera tercih edeceği söyleniyor. Bu noktada ekran altı kameranın katlanabilir ekranın altına yerleştirileceğini belirtmekte fayda var.

Böylelikle ekran açıkken çekilen fotoğrafların iyileşmesi bekleniyor. Ancak bu iyileşme konusunda çok büyük bir beklentiye girmemek gerekiyor. Zira megapiksel artışının da sadece 1 megapiksel olduğunu unutmamakta fayda var.

Daha önceki sızıntılara göre, Z Fold 6 Slim katlandığında 10 mm kalınlığında olacak. Telefon 6.5 inç kapak ekranı ve 8 inç ana ekranla gelecek. Z Fold 6 Slim’in Samsung’un titanyum kasayı tercih ettiği ilk katlanabilir telefon olabileceği söyleniyor.

Galaxy Z Fold 6 Slim, eylül ayında resmiyet kazanacak

İddiaya göre; Galaxy Z Fold 6 Slim, 25 Eylül’de Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de gözler önüne çıkacak ve satışa sunulacak. Katlanabilir telefonun 2.8 milyon won (71176 TL) karşılığında satılacağı konuşuluyor.