ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Fold 5 yan yana görüldü

galaxy z fold 6

Samsung’un katlanabilir telefon serisi, bu yaz önemli bir güncellemeden geçecek. Galaxy S24 serisinin ardından tüm gözler, Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 modellerine odaklanmış durumda. Özellikle Galaxy Z Fold 6 modeli, yakın zamanda gerçek dünyadan fotoğraflarda görüntülendi. Yanında ise selefi olarak nitelendirebileceğimiz Z Fold 5 bulunuyor.

Galaxy Z Fold serisinin son üyesi olacak Galaxy Z Fold 6’nın, Galaxy S24 Ultra benzeri daha ince bir tasarım ile yenileneceği söylentiler arasında bulunuyor. Sızıntılara göre, Galaxy Z Fold 6’da daha kare bir tasarım ve Fold 5’e göre daha sert köşeler göze çarpıyor. Cihazın kapak ekranının çerçeveleri bir miktar küçülmüş olsa da, hâlâ dikkat çekici bir estetiğe sahip.

Fold 6’nın selefine göre biraz daha kısa olduğu gözlemlendi. Bu, cihazın en-boy oranında küçük bir ayarlamaya işaret edebilir. Tasarım yenilikleri yanında, bu modelin teknik özellikleri de büyük bir merak konusu. Snapdragon 8 Gen 3 platformu ile beklenen Galaxy Z Fold 6’nın; 50 MP f/1.8 1/1.56″ ISOCELL GN3 birincil kamera, 10 MP f2.4 1/3.94″ OIS 3x zoom telefoto ve 12 MP f/2.2 1/3.06″ ultra geniş kameraya ev sahipliği yapması öngörülüyor. Cihazda ayrıca, 4 MP, f/1.8 ekran altı ve 10MP selfie sensörleri de bulunacak.

Samsung’un, 10 Temmuz’da Paris’te düzenlenmesi muhtemel lansman etkinliğinin sadece Galaxy Z Fold 6’yı değil, aynı zamanda Galaxy Z Flip 6, Galaxy Watch 7 serisi, yeni Galaxy Watch Ultra ve Galaxy Ring’i de kapsayacağı söyleniyor.

Özellikle Galaxy AI özelliklerinin Samsung akıllı saatlere entegrasyonu, kullanıcı deneyimini zenginleştirmeyi amaçlıyor. Bu entegrasyon ile kullanıcılar, gelişmiş yapay zeka destekli işlevleri kolayca deneyimleyebilecek ve günlük yaşamlarını daha verimli bir şekilde yönetebilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER