Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 6 ile kamera tasarımını yenileyebilir

samsung galaxy z fold 6

Samsung Galaxy Z Fold serisinde uzun süredir aynı tasarımı tercih ediyor. Ancak bu durum Galaxy Z Fold 6 ile değişecek gibi görünüyor. Yeni bir sızıntı, bu potansiyel değişikliğin sinyalini veriyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, Samsung Z Fold 6 ile birlikte arka kamera modülünün tasarımını yenileyecek. Yeni tasarımda kamera lensinin etrafına metal bir rayın ekleneceği ve buna ek olarak yüzeyin dokulu hâle geleceği söyleniyor. Samsung’un diğer serilerine bakıldığında da şirket için oldukça yeni bir tasarımdan söz etmek mümkün.

Ice Universe tarafından paylaşılan görsel, kullanıcıları neyin beklediği konusunda ipucu veriyor. Ancak bu görselin, en azından kısmen, yapay zeka ile oluşturulduğu alt köşedeki filigran sayesinde anlaşılıyor.

Galaxy Z Fold 6 temmuz ayında tanıtılacak

Yine de, yeni tasarım sinyalini veren her haberin sevindirici olduğunu söylemek mümkün. Samsung’un Galaxy Z Fold serisi, son üç nesildir aşağı yukarı aynı dış tasarımla geliyor. Telefonlarda yükseltilmiş bölümden çıkan üç lens bulunuyor. Bu Samsung’un genel tasarım dilini çok iyi yansıtsa da, biraz sıkıcı hâle gelmiş durumda.

Samsung’un kameraların teknik özelliklerini de geliştirmesi bekleniyor. Ancak detaylar henüz netleşmiş değil. Z Fold 6’nın temmuz ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER