ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6’nın özellikleri sızdırılan ürün sayfalarıyla doğrulandı

galaxy z flip 6

Samsung Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6 önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayla gelecek olan Z Flip 6, seleflerinden daha büyük kapasiteli bir pil taşıyacak. Katlanabilir telefon yapay zeka özellikleri de sunacak. Söz konusu bilgiler, ünlü duyumcu Evan Blass tarafından sızdırılan ürün sayfalarıyla doğrulandı.

Samsung daha önceki Galaxy Z Flip modellerinde 12 megapiksel çözünürlüklü arka kameralara yer vermişti. Dolayısıyla Z Flip 6’da 50 megapiksel ana kameraya geçiş yapılması önemli bir değişim niteliğini taşıyor. Ana kameraya 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera eşlik edecek.

Daha önceki modellerde 3700 mAh olan pil kapasitesi de Z Flip 6’yla 4000 mAh’e çıkacak. Bu pille 20 saat boyunca kablosuz bağlantı üzerinden internette gezinilebileceği, 23 saat boyunca video izlenebileceği ve 68 saate kadar müzik dinlenebileceği belirtiliyor. Kapak ekranının ve katlanabilir ekranın büyüklüklerinin Z Flip 5 ile aynı olacağı da ürün sayfasında görülenler arasında yer alıyor.

Galaxy Z Flip 6 bir tercüman gibi çalışacak

Belki de telefonun en ilginç yapay zeka araçlarından biri, çevirileri her iki ekranda da görüntüleyebilen kişisel tercüman özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcının kendi dilinde söylediği cümleler, kapak ekranı üzerinde başka bir dile çevrilmiş şekilde okunabilecek. Telefon katlandığında, Sohbet Yardımı özelliği önerilen yanıtlardan oluşan bir seçim sunarak ön ekrandan metin göndermenin bir yolunu sunacak. Google’ın Circle to Search özelliği de cihazda mevcut olacak.

Galaxy Z Fold 6’da büyük değişimler olmayacak

Galaxy Z Fold 6 modelinde ise kullanıcıları büyük değişimler beklemiyor. Ancak yeni modelin çok az daha büyük bir kapak ekranına sahip olacağı görülüyor. Ana ekranın çok az küçüleceği ve telefonun inceleceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Tıpkı Z Flip 6 gibi, Z Fold 6 da geniş kapsamlı yapay zeka özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER