Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 6’nın kapak ekranı teknolojisinde geri adım atacak

galaxy z flip 6

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Samsung Galaxy Z Flip 5, seleflerine kıyasla daha büyük bir kapak ekranıyla gelmiş ve böylelikle telefon katlıyken kullanım konusunda daha fazla esneklik sağlamıştı. Galaxy Z Flip 6 da benzer şekilde büyük bir kapak ekranıyla gelecek. Ancak yeni bir iddiaya göre, panel teknolojisi konusunda geriye doğru bir adım atılacak.

Sızan tanıtım materyallerine göre, Galaxy Z Flip 6’nın kapak ekranında IPS LCD bir panel kullanılacak. Z Flip 5’te ise Super AMOLED bir kapak ekranı mevcut. Bu da teknolojik anlamda bir gerileme niteliği taşıyor.

OLED ekranlar siyah renkleri gösterirken, pikseller siyahları görüntülemek için kapatıldığı için güç açısından daha verimli şekilde çalışıyor. Bu nedenle Z Fold 6’da “sürekli açık ekran” özelliğini kullanırken güç tüketiminin artması muhtemel görünüyor. Siyah tonları görüntülerken pikselleri tek tek kapatma özelliği, IPS LCD ekranlarla karşılaştırıldığında siyahların daha koyu olmasına da neden oluyor.

Samsung Galaxy Z Flip 6 maliyetini düşürmek için bu kararı almış olabilir

Ancak LCD paneller, OLED ekranlarla karşılaştırıldığında ekran yanmasına daha az meyilli durumda. Kısacası OLED ekran yanması eskisi kadar büyük bir sorun olmasa da, bu kararı dayanıklılık açısından anlamak mümkün. Ayrıca LCD ekranlar OLED panellere göre daha ucuzdur. Bu, Samsung’un bu kararı bileşen maliyetlerini korumak veya azaltmak için de vermiş olabileceğini gösteriyor. Z Flip 6, 10 Temmuz’da resmen gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER