İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Galaxy Z Flip 3 inceleme videosu ve yazısında Samsung'un en yeni katlanabilir telefonu ile ilgili yorumlar yer alıyor.
galaxy z flip 4

samsung galaxy z flip 3 satın alSamsung Galaxy Z Flip 3
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Katlanabilir telefonlar denilince akla gelen ilk üreticilerden biri Samsung. Şirket, 2019 yılının başlarında çıkardığı ilk Fold modeliyle bu yeni telefon biçiminin kamuoyunun gündemine gelmesine kapı araladı. Söz konusu model piyasaya çıkma konusunda pek talihli olmasa da, arkasından gelen modellerle bu yeni ürün segmenti kararlı biçimde olgunlaşma ve daha fazla kullanıcı kitlesiyle buluşma yolunda ilerliyor. Geçen yılın başlarında kompakt ve rahat taşınan bir akıllı telefon isteyenler için yeni bir biçimi Z Flip ile sunmuş olan Samsung, Z Flip 3 ile birlikte, tıpkı Z Fold 3’te olduğu gibi sağlam ve memnun edici yenilikler ortaya koyuyor. Üstelik fiyat tarafında da önemli bir sıçrama yaparak bu yeni katlanabilir telefonu daha fazla tüketici için cazip hâle getiriyor. Samsung Galaxy Z Flip 3 inceleme yazısı ve videosunda, bu katlanabilir telefonla geçirdiğimiz 2-3 haftanın sonunda elde ettiğimiz izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Galaxy Z Flip 3 inceleme: Tasarım

Galaxy Z Fold 3’te gördüğümüze benzer bir duruma Z Flip 3’te de rastlıyoruz. Samsung, yeni katlanabilir telefonu geçen yıl çıkan selefine göre az da olsa küçültmüş ve inceltmiş. Telefon açık durumdayken 6.9 milimetrelik kalınlığa sahip. Bu, telefon katlı durumdayken 17.1 milimetreye kadar çıkıyor. Her iki durumda da geçen yılın modeline göre ilerleme olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun eni ve boyu da biraz kısaltılmış. Z Flip 3’ü açık durumda kullandığınızda alışılmış akıllı telefona yakın bir biçim elde ediliyor, telefonun boyunun biraz uzun olmasını fazla yadırgamazsınız. Ağırlık konusunda ise 183 gram ile geçen yılın telefonuyla aynı değeri paylaşıyor. Akıllı telefon ortalamalarında olsa da, kapalı olduğu durumda verdiği basınç daha fazla olduğu için, açık durumdakine göre daha ağırmış gibi bir his oluşturabiliyor.

galaxy z flip 3 inceleme

Z Flip 3’ü açık biçimde kullanmak normal bir telefon kullanmanın verdiği hissi iyi şekilde veriyor. Kapalı hâldeyken cepte taşımak ise başlangıçta biraz garip gelebilir. Profil kalınlığı büyük problem değil, daha çok şimdiye kadar bu kadar küçük formda bir telefonu cepte taşımaya alışmanız zaman alabilir. Üstelik telefonu cebinizden çıkardığınızda hangi yönünün doğru olduğunu tayin etmek için telefona bakmanız gerekebilir. Bununla birlikte gelen aramaları cevaplamak için telefonun biçimini açık hâle getirmelisiniz, bu da ek 1-2 saniye demektir. Z Flip 3’ü kullanmaya başladığınız ilk günlerde bu deneyime alışmak biraz zaman alabilir, ancak alışma sürecini hızlı atlatacağınızı söyleyebiliriz.

Telefonu açmak demişken, Samsung’un oldukça sağlam bir menteşe yapısı kullandığını belirtelim. Z Flip de bu açıdan iyi seviyedeydi, ancak Samsung, daha yeni modelinde menteşe yapısını daha da sağlamlaştırmış. Oldukça kararlı biçimde hareket eden, oynama yapmayan, sıkıca kapanan bir menteşe var. Buna rağmen tek bir baş parmağı hareketiyle kolaylıkla açmanız ve itmeniz mümkün oluyor. Samsung, aradaki dengeyi iyi biçimde ayarlamış.

galaxy z flip 3 inceleme

Söz dayanıklılıktan açılmışken, Galaxy Z Flip 3’ün selefine göre önemli bir farklığının suya dayanıklılık olduğunu belirtelim. Samsung, Galaxy Z Fold 3’e eklediği özelliği Z Flip 3 kullanıcılarından mahrum bırakmıyor. Bu, sağanak yağış altında telefonu kullanabileceğiniz veya sıvı sıçramalarından pek korkmayacağınız anlamına geliyor. Yine de, telefonu suya daldırıp çekim yapmamanızı tavsiye ederiz. Genelde Samsung telefonlarına bu gibi durumlarda güveniriz, ancak Z Flip 3’ün bu desteği sunan türünün ilk örneklerinden biri olması, her ne kadar Samsung’un verdiği taahhüde güvenmemize rağmen biraz duraksamamıza neden oluyor.

Suya dayanıklılık IPX8 sertifikasıyla belgeleniyor. Bu, telefonun toza dayanıklılık özelliğine sahip olmadığı anlamına geliyor. Kum, talaş, toz ve bunun gibi partiküllerden telefonu uzakta tutmanızda fayda var. Her ne kadar Samsung menteşeyi toz girmeyecek biçimde tasarlamış olsa da, istenmedik bir durum meydana gelebilir ve bu da telefonla deneyiminizi indirgeyebilir.

galaxy z flip 3 inceleme

Z Flip 3 katlı biçimdeyken her iki kanat arasında bir boşluk var. Özellikle telefonu cebinizde taşıyorsanız, cebinizde bulunan küçük toz parçaları ekrana doğru çekilebilir ve içerideki ekran üstünde bir tabaka oluşturabilir. Ara ara yumuşak bir bezle ekranı ve tozun sıklıkla biriktiği menteşe kenarlarını temizlemeniz yerinde olacaktır.

Samsung, katlanabilir ekranın üzerindeki ekran koruyucu filmi biraz daha sağlamlaştırmış. Bu, normal bir telefondaki dokunma hissinden farklı bir his sunmuyor. Kenarları alüminyum çerçeve sararken arkada Corning Gorilla Glass Victus sağlam cam kullanılmış. Arkadaki çift renkli tasarım oldukça hoş görünüyor. Üstelik farklı renkleriyle Z Flip 3, daha geniş kullanıcı kitlesine hitap eder hâle geliyor.

galaxy z flip 3 inceleme

Arkadaki iki kameranın yanında Galaxy Z Flip 3’ün dış ekranı var. Telefon kapalı durumdayken bu bölüm öne doğru geliyor ve tek bir tıklatmayla saati ekranda görmenizi sağlıyor. Açık durumdayken alt kenarda USB-C portu var. Sağ kenarda ses tuşları ve parmak izi okuyucusunun eklendiği güç düğmesi var. Bunların yerleşimi, normal bir Samsung telefonuna göre biraz daha yukarı doğru yapılmış. Bunda telefonun katlanabilir yapıda olmasını payı büyük. Tek elle tutuşta güç düğmesine erişmekte problem yok, ancak ses tuşlarına erişim için telefonu elinizde hafifçe hareket ettirmeniz gerekecektir. Sol kenarda nano SIM kart tepsisi bulunurken altta hoparlör ve mikrofon var. Üst kenarda ikinci mikrofon var. Ekranın üst kısmındaki çerçevenin üstünde ise ikinci hoparlör bulunuyor. Katlanır ekran ise ön tarafın neredeyse tamamını kaplıyor.

Galaxy Z Flip 3 inceleme: Ekran

Söz ekrandan açılmışken buradan devam edelim. 6.7 inç ile geçen yılınkiyle hemen hemen aynı büyüklükte bir ekran bulunuyor. Bu katlanabilir ekran 1080 x 2640 piksel ile Full HD+ çözünürlüğe sahip. Buna bağlı olarak 426 ppi gibi, keskinlik ve netlik için fazlasıyla yeterli bir piksel yoğunluğu sunuyor. Dynamic AMOLED 2X teknolojisiyle geçen yılın modeline göre ilerleme gösteren ekran, Z Fold 3’ü de yakalamış oluyor. 1200 nitlik tepe parlaklık değeriyle HDR içerikler için oldukça elverişli. YouTube ve Netflix’te HDR desteği bulunuyor.

galaxy z flip 3 inceleme

AMOLED ekran teknolojisinin kullanımı geniş görüş açılarını beraberinde getiriyor. Ekranın parlaklığı parlak ışık altında kullanım için de yeterli oluyor. Genel olarak Samsung’un üst sınıf Android telefonlarında gördüğümüz bir ekran profili söz konusu. Yeteri kadar yüksek parlaklık, sıcak renkler, derin siyahlar ile yüksek bir görsel deneyim Z Flip 3 kullanıcılarını bekliyor. Ekranın 22:9 görüntü oranı, YouTube veya Netflix’teki çoğu videoyu izlerken kenarlarda kalın siyah çubuklara neden olacaktır. Arzu ederseniz görüntüyü ekrana tamamen yayabilirsiniz, ancak bu durumda alttan ve üstten kırpılmalar olacaktır. 21:9 görüntü oranlı sinema filmlerini izlemek içinse bu ekranın daha elverişli olduğunu söyleyebiliriz.

Katlanabilir ekranın bir başka özelliği de 120 Hz yenileme hızı sunması. Ekrandaki içeriğe göre ekranın yenileme hızı dinamik biçimde ayarlanıyor. Böylelikle pilin de idareli biçimde kullanılması sağlanıyor. Daha yüksek yenileme hızlı ekranın genel kullanıcı deneyiminde çok dikkate değer bir etkisi yok. Ancak oyun oynamayı sevenler için destekleyen oyunlarda daha akıcı grafiklerle daha gerçekçi bir görünüm elde ediliyor. Bir de, kaydırma ve geçişlerdeki akıcılığın göze daha hoş geldiğini de belirtmeden geçmeyelim.

galaxy z flip 3 inceleme

Bu arada ekranın üst kısmında selfie kamera deliği var. Yani karşımızda Samsung’un Sonsuz-O olarak adlandırdığı türden bir ekran bulunuyor. Katlanabilir bir telefon olduğu için, ekranın ortasında, menteşenin bulunduğu doğrultuda bir kırışıklık oluşuyor. Bu kırışıklık çok derin değil, optimum uzaklıktan, tam karşıdan bakarken çok fazla belli olmuyor. Ancak ekrana ışık yansıdığında veya koyu tonlu görüntülerin ön planda olduğu durumlarda biraz daha fark ediliyor. Her şeye rağmen, genel görsel deneyime çok büyük olumsuzluklarının olmadığını söyleyebiliriz. Bir süre sonra bu kırışıklığa alışacaksınız ve sizi çok rahatsız etmeyecek.

galaxy z flip 3 inceleme

Yukarıda belirttiğimiz gibi, arkadaki kameraların hemen yanında ikinci bir kamera var. Bu kamera da 1.9 inçlik köşeden köşeye uzunluğuyla geçen yılın telefonundaki kapak ekranından hatırı sayılır oranda daha büyük. Çözünürlük de 260 x 512 pikselle hatırı sayılır miktarda artırılmış. Super AMOLED ekranın her türlü ışık koşulu altında yeterli bir görüş sunduğunu görüyoruz. Saati görmek istediğinizde ekrana çift tıklatmanız yeterli. Bunun yanı sıra ekranda gelen bildirimleri simge hâlinde görebilirsiniz. Bu ekran dokunmatik hareketleri de destekliyor. Yukarıdan aşağı sürükleyerek ses ve parlaklık ayarını yapabilirsiniz. Sola doğru sürükleyince bildirimler gösteriliyor. Sola sürükleyerek çeşitli widget’lar arasında gezinebilirsiniz. Müzik, takvim, Samsung Health, Galaxy Buds 2 kontrolleri, alarm, ses kaydedici gibi widget’lar var. Ayarlar bölümünden kapak ekranında hangi widget’ların görüntüleneceğini belirleyebilirsiniz. Öte yandan kapak ekranındaki saatin stilini ve duvar kağıdını da Ayarlar içinden özelleştirebilirsiniz. Yukarıdaki kullanımlara ek olarak, Z Flip 3’ün kapak ekranı selfie fotoğraf çekmek için de oldukça kullanışlı oluyor. Kapağı kaldırmadan, güç düğmesine iki kez art arda basarak kilit ekranında kamera vizörünü açabilir ve hemen çekim yapabilirsiniz.

Galaxy Z Flip 3 inceleme: Ses, Performans ve Pil

Galaxy Z Flip 3’ün selefine göre ilerleme gösterdiği bir başka alan ise ses tarafında bulunuyor. Geçen yılın modelinde tek bir hoparlör vardı. Samsung bu yıl stereo hoparlör özelliğini sunuyor. Bu sayede amiral gemisi seviyesindeki telefonlarda gördüğümüz bir özellik için de Z Flip 3’ün özellikler listesinde artı işaretini koyuyoruz.

galaxy z flip 3 inceleme

Ses çıkış şiddeti ortalamanın üstünde. Çevresel ses etkisi iyi, baslar hissedilmekle birlikte aşırıya kaçmıyor ve rahatsızlık vermiyor. Tizler de çok yüksek ses seviyesinde rahatsız edici bir etki bırakmıyor. Harici bir hoparlöre ihtiyaç duymadan müzik dinlemek veya bir şeyler izlemek için bu hoparlörler yeterli oluyor.

Artık alıştığımız üzere, kulaklık jakı yok. Kutudan da kulaklık çıkmıyor. Bu durum kulaklık konusunda çeşitli çözümler düşünmenizi gerektirecektir. Bluetooth kulaklıkların giderek yaygınlaştığını ve piyasada birçok seçeneğin bulunduğunu düşündüğümüzde, bu yönde bir seçim yapmak iyi olabilir. Samsung’un da, yeni Galaxy Buds 2’nin de aralarında bulunduğu çeşitli seçenekler var. Kolay eşleştirme ve kullanım imkanı, Z Flip 3 ile birlikte bunları tercih etmek için geçerli nedenler olabilir.

galaxy z flip 3 inceleme

İçerideki donanım bileşenlerine geldiğimizde, Galaxy Z Flip 3’te Snapdragon 888 işlemcinin bulunduğunu görüyoruz. Telefon, bu açıdan daha büyük ve pahalı olan Galaxy Z Fold 3’ten geri kalmıyor. 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza da donanım paketinde yer alıyor. microSD kart yuvası yok. 128 GB kapasitenin çoğu kullanıcı için yeterli olacağını düşünüyoruz. Daha fazla alan ihtiyacı hissederseniz Google Drive veya OneDrive gibi servislerden de bulut tabanlı depolama desteği alabilirsiniz. Akıllı telefonların hafızasında en çok yer tutan unsurların fotoğraflar ve videolar olduğunu düşünürsek, saydığımız bu iki servisin de fotoğraflar ve videolar için otomatik eşzamanlama ve bulut depolama destekleri bulunuyor.

Galaxy Z Flip 3, bir amiral gemisi telefondan beklediğimiz performansı sunuyor. Telefonun kullanıcı arayüzünde gezinti akıcı ve hızlı biçimde gerçekleşiyor. Uygulamalar ve oyunlar hızlıca açılıyor. İnternette gezinti, sayfalar arasında geçiş ve sayfada kaydırma da oldukça akıcı. Oyun performansı da iyi seviyede bulunuyor. Kısacası, bir amiral gemisi telefondan beklenen performans sunuluyor.

Aslında bu telefonun resmi adı Galaxy Z Flip 3 5G. Yani 5G desteği de var. Türkiye’de 2023’ten önce 5G şebekelerinin faaliyete geçmesi beklenmiyor. Eğer o zamana kadar telefon değiştirmeyi düşünmüyorsanız, Z Flip 3 ile şimdiden o döneme hazırlanabilirsiniz. Bununla birlikte yurt dışına çıkacak olursanız, yurt dışında 5G şebekelerinin daha yüksek hızından yararlanma imkanınız olabilir. Wi-Fi 6 desteğinin bulunması ise kablosuz bağlantı tarafındaki önemli artılardan bir tanesi. Bu arada, eSIM desteği sayesinde iki hattı aynı anda kullanma imkanı sunduğunu da belirtelim.

galaxy z flip 3 inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, Galaxy Z Flip 3’te 3300 mAh kapasiteli pil yer alıyor. Kapasite geçen yılın modelindekiyle aynı, performans da aşağı yukarı aynı seviyede. Normal yoğunluklu kullanımda sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkaracak bir pil performansı sunuyor. Galaxy Z Flip 3’ü deneyimlediğimiz süre boyunca 24-36 saat arasındaki aralıklarla şarj ettik. Kısacası, birçok kullanıcı için yeterli olacak, sıkıntı çıkarmayacak bir pil performansını sunuyor.

Telefonun 15W hızlı şarj desteği var. Aynı zamanda 10W kablosuz şarj desteği de mevcut. Kutudan güç adaptörü çıkmıyor, yalnızca USB-C kablosu çıkıyor. Eğer daha önce bir Samsung telefonu kullandıysanız ve USB-C uçlu bir adaptörü varsa, onunla USB-C kablosunu kullanarak Galaxy Z Flip 3’ü şarj edebilirsiniz. Bununla birlikte USB-A çıkışlı güç adaptörleri ve buna uygun kabloyla da şarj çözümünü tasarlayabilirsiniz. Kablosuz şarj ise Qi kablosuz şarj destekli tüm aksesuarlarla kullanılabiliyor. Bu yılın telefonlarında eklenen bir başka yenilik de ters kablosuz şarj. Wireless PowerShare desteği sayesinde kablosuz şarj özelliği sunan akıllı saat, kablosuz kulaklık ve hatta telefon gibi cihazları Z Flip 3 ile şarj etmek mümkün.

Galaxy Z Flip 3 inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Samsung Galaxy Z Flip 3’te Android 11 ve bunun üzerinde One UI 3 kullanıcı arayüzü yüklü olarak geliyor. Samsung’un Galaxy S21 Ultra gibi üst sınıf telefonlarından alıştığımız deneyim bu telefonda mevcut. Tek parmakla rahatlıkla kullanılabilen uygulama ikonları ve kontrollerle One UI kullanıcı arayüzü, Z Flip 3’ü tek elle bile kullanmayı kolaylaştırıyor.

galaxy z flip 3 inceleme

Z Flip 3 de katlanabilir ekrana sahip, ancak daha küçük bir ekran boyutu söz konusu olduğu için, Z Fold 3’te gördüğümüz tarzda katlanabilir ekran özellikleri yok. Yine de ekranı katlayarak uygulama kullanıcı arayüzündeki unsurları ortadan bölme gibi bir özellik bazı uygulamalarda mevcut. Örneğin, YouTube’da video izlerken telefonu hafifçe katlayıp masaya koyduğunuzda, üstte kalan yarıda videoyu izlerken, altta kalan bölümde de açıklama ve diğer kontrolleri görebilirsiniz. Küçük ekranda video izlemek belki çok keyif vermeyebilir, ancak telefonu dayayacak bir stand olmadığında, bu şekilde video keyfi yaşamak mümkün olacaktır. Ayarlar’da Labs bölümü altından, diğer uygulamalar için de Esnek Mod olarak adlandırılan bu özelliği açabilirsiniz. Ne var ki, bu ayar açılmasına rağmen her uygulama bu desteği sunmayabilir. Netflix uygulamasında olduğu gibi…

Yine de, 6.7 inç ekran iki, hatta üç uygulama penceresini aynı anda açmak amacıyla, bir akıllı telefon için yeterli bir alanı sunuyor. Samsung’un kenarda bulunan Edge panelleri varsayılan olarak uygulamaları gösteriyor. Buradan istediğiniz uygulamayı ekrana sürükleyerek ikili pencere görünümünde açabilirsiniz. Üçüncü bir uygulamayı ise ekranda açılır pencere görünümünde açıp kullanabilirsiniz. Bölünmüş pencerelerde yer alan iki uygulamayı grup olarak Edge çubuğuna ekleyebilir, istediğiniz her zaman bu iki uygulamayı yeniden hızlıca açabilirsiniz. Açılır pencere ise küçültüldüğü zaman ekranda bir simge hâlinde kalmaya devam ediyor. Buna tıklatarak yeniden açabilir ve çalışmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

galaxy z flip 3 inceleme

Alıştığımız şekilde, her Samsung telefonunda olduğu gibi, Z Flip 3’te de çeşitli Samsung, Google ve Microsoft uygulamaları yüklü olarak geliyor. Daha fazla uygulama veya oyunu da Google Play veya Galaxy Store mağazalarından indirebilirsiniz. Eski telefondan Galaxy Z Flip 3’e verileri aktarmanın da Samsung Smart Switch uygulaması sayesinde kolaylıkla gerçekleştiğini belirtmeden geçmeyelim. Bu şekilde daha önce kullandığımız Galaxy S21 Ultra’dan birçok ayar ve uygulamayı Z Flip 3’e dakikalar içinde taşıdık.

Güvenlik tarafında ise Galaxy Z Flip 3’te kenardaki güç düğmesine yerleştirilmiş parmak izi okuyucunun bulunduğunu görüyoruz. Bu birim yeteri kadar hızlı, kilit ekranını hızlıca geçmeye yardımcı oluyor. İsteyenler için yüz tanıma da mevcut durumda, ancak telefonun yapısı itibarıyla parmak izi okuyucu ana tercihiniz olacaktır.

Galaxy Z Flip 3 inceleme: Kamera

Samsung, Galaxy Z Fold 3’te içerideki ekran altı kamera hariç, diğer kameralarda geçen yılın modeline göre herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Aynı durum Galaxy Z Flip 3 için de geçerli. Hem arkadaki iki kamera hem de öndeki selfie kamerası, donanım özellikleri bakımından ilk Z Flip ile aynı nitelikleri paylaşıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü iki arka kameradan ana kamera, f/1.8 diyafram, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Bunun yanında f/2.2, 123 derece görüş açılı ultra geniş kamera var. Önde ise 10 megapiksel, f/2.4 selfie kamera bulunuyor.

galaxy z flip 3 inceleme

Kamera uygulaması, diğer Samsung telefonlarından alıştığımız şekilde. Tek Çekim ve Portre’nin de aralarında olduğu çeşitli modlar çekim tuşunan hemen yanına yerleştirilmiş. Daha fazla bölümünden ise Pro’nun da aralarında olduğu daha fazla moda ulaşabilirsiniz. Ekranın bir kenarında ise flaş, efektler ve bunun gibi hızlı kontroller mevcut. Galaxy Z Flip 3’ün katlanabilir yapısı, bir tripod olmadan da fotoğraf veya video çekimini daha kolay ve pratik hâle getiriyor. Telefonu katlayıp bir yere yerleştirerek çekiminizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ekranı katladığınızda üstte kalan yarı vizör işlevi görürken alt tarafta da kontroller yer alıyor. Sol üst köşedeki küçük düğmeye tıklatarak üst ve alt yarıda görünenleri değiştirebilirsiniz. Kamera uygulamasının sağ üst köşesindeki kontrole tıklatarak da kapak ekranı ön izlemesini açabilirsiniz. Bu durumda fotoğrafını çektiğiniz kişi veya kişiler kendilerini kapak ekranında görecektir. Bu şekilde selfie çekmek de bir hayli pratik oluyor. Kapak ekranını kendinize çevirin, kameraya bakın ve beş parmağınızı kameraya gösterip yumruk yapın. Hepsi bu kadar…

Galaxy Z Flip 3 ile çekilen fotoğrafları beğendiğimizi söyleyebiliriz. Yeterli ışık altında canlı ve parlak fotoğraflar çekiliyor. Düşük ışıkta da parlaklığı ve netliği iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz. Bununla birlikte düşük ışıkta kumlanma etkisi Galaxy Z Fold 3’tekine göre daha fazla görünüyor. Makro performansı da Z Fold 3’tekiyle aynı seviyede, nesneye epey yaklaşarak net yakın çekimler yapabilirsiniz. Portre çekimler de Galaxy Z Flip 3’ün beğendiğimiz bir başka noktası. Arka planla öndeki süje arasındaki ayrım iyi biçimde yapılıyor. Ultra geniş kameranın ana kamera ile parlaklık ve renkler açısından tutarlılığı da iyi seviyede bulunuyor. Bu kamerayla çekilen düşük ışık fotoğrafları da ana kamera ile aynı çizgide bulunuyor.

Öndeki 10 megapiksel kamera, yeterli ışık koşullarında gayet net ve parlak fotoğraflar çekiyor. Işık şiddeti azalmaya başladığında ise keskinlik biraz azalıyor, pürüzsüzleştirme efektinin etkisi daha fazla hissediliyor. Buna rağmen düşük ışıkta da selfie fotoğrafların yeterli parlaklığa sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Video tarafında Galaxy Z Flip 3, saniyede 60 kare hıza kadar 4K video çekimi gerçekleştirebiliyor. Optik görüntü sabitlemenin varlığı durağan görüntüler elde edilmesine olanak sağlıyor. Telefoto kamera olmadığından, yakınlaştırma yaptığınızda görüntü kalitesinde azalmalar olabilir. Eğer yakınlaştırma yapmayı planlıyorsanız, çekimi 4K çözünürlükte yapmanız daha iyi olacaktır. Öte yandan video çekimlerinde ses kayıt kalitesini ise çok iyi bulduğumuzu söylemeliyiz. Stereo ses etkisi çok iyi ve ortamdaki sesler net ve temiz biçimde yakalanıyor.

Galaxy Z Flip 3 inceleme: Sonuç

Galaxy Z Flip 3, geçen yılın Z Flip modeline göre dikkat çeken birçok alanda ilerlemelerle geliyor. Öncelikle malzeme seçiminde zamana uygun, güncel seçimler yapılmış, ilerlemeler takip edilmiş. Karşımızda oldukça sağlam ve bunu da kullanıcıya iyi biçimde yansıtan bir telefon var. Suya dayanıklılık özelliğinin eklenmesi birçok kullanıcının içini rahat ettirecektir, buna rağmen mümkün olduğu kadar sudan, özellikle de tozdan uzak tutmakta fayda var. Açık durumdayken normal bir akıllı telefona yakın boyutlarıyla ve biçimiyle fazla garip gelmiyor, ancak kapalı hâldeyken cepte taşımaya, kullanmak istediğinizde nasıl tutmanız gerektiğine alışmak biraz zaman alabilir.

Katlanabilir ekranı her ortamda iyi bir görüş sağlıyor. Ortadaki kırışıklık ise belirli bir zaman geçtikten sonra dikkatinizi fazla çekmeyecek, daha çok ekrandaki içeriğe odaklanacaksınız. Kapak ekranı da acil durumlarda kullanışlı oluyor, cevap vermek istemediğiniz bir çağrıyı telefonun kapağını kaldırmadan reddetme gibi kullanışlı işlevler sunuyor. Ses sistemi ise geçen yılın telefonuna göre ilerleme kaydedilen alanlardan bir tanesi. Stereo ses sistemiyle bir ayrı bir hoparlöre ihtiyaç yok. Snapdragon 888 işlemci ve ona eşlik eden diğer bileşenlerle bir amiral gemisi telefondan beklenen optimum performansı sunuyor. Pili ise normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama bir gün için yeterli performansı sağlıyor.

Android 11 ve One UI 3 ikilisi ile güncel bir yazılım deneyimi elde etmek mümkün. Z Flip 3 sahiplerinin Android 12 ve One UI 4 için de çok beklemeyeceklerini tahmin ediyoruz. Kamera tarafında ise Samsung, donanımda herhangi bir değişiklik yapmasa da, tatmin edici fotoğraflar ve videolar çekmeye imkan tanımaya devam ediyor. Galaxy Z Flip 3, özel günleriniz için kullanabileceğiniz bir araç olabilir. Katlanabilir yapısı, farklı çekim senaryolarında işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Galaxy Z Flip 3, birçok açıdan amiral gemisi telefonlardan beklenen deneyimi sunmayı başarıyor. Üstelik Samsung, fiyatı geçen yılın Z Flip modeline göre dikkate değer oranda düşürerek bu telefonu birçok müşteri için daha cazip hâle getiriyor. Taşınabilirlik sizin için önemliyse ve geçmişin kapaklı telefonlarının pratikliğini arıyorsanız, Galaxy Z Flip 3 sizin için değerlendirme listesinde yer alabilecek bir telefon olacaktır.

samsung galaxy z flip 3 satın alSamsung Galaxy Z Flip 3
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.