Teknoloji

Samsung’un yeni dayanıklı telefonu Galaxy Xcover 7’nin görselleri sızdırıldı

samsung galaxy xcover 7

Samsung, Galaxy Xcover adını taşıyan dayanıklı telefon serisine yakında yeni bir üye daha eklemeye hazırlanıyor. Serinin en güncel üyesi olan Galaxy Xcover 6 Pro, 2022’nin ortalarında resmiyet kazanmıştı. Sızıntılar Galaxy Xcover 7 adını taşıması beklenen yeni modelin çıkışının uzak olmadığını gösteriyor.

Samsung’un telefonun Pro versiyonunu çıkarması da ihtimaller arasında sayılıyor. Ancak bu versiyonun standart versiyonla mı yoksa daha sonra mı tanıtılacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Sızan görseller, Xcover 7’nin tek arka kamerasını ve sağlam kasasını gösteriyor. Arka panelin kullanıcılar tarafından çıkarılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Telefonun sol tarafında özelleştirilebilir Xcover tuşu bulunuyor. Bu tuş kullanıcı tercihine bağlı olarak dilenen her şey için kullanılabiliyor. Uygulama başlatmak, bas-konuş, barkod tarama gibi işlevler için bu tuşu ayarlamak mümkün oluyor.

Xcover 7 de selefleri gibi MIL-STD-810H askeri dayanıklılık sertifikası ve IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Telefonun beton gibi sert zeminlere düşmeye karşı da dayanıklı olduğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy Xcover 7’nin özellikleri belirsizliğini koruyor

Galaxy Xcover 7’nin ne gibi teknik özelliklere sahip olduğu şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak burada çok üst segment özellikler beklememek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl çıkan Xcover 6 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 778G işlemci bulunuyor. Bu telefonda Pro etiketinin olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla Xcover 7’de Snapdragon 6 veya Exynos 1xxx serisinden bir işlemciyle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER