Teknoloji

Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra telefonla kablosuz olarak şarj edilemiyor

galaxy watch 7 galaxy watch ultra

Samsung’un yeni akıllı saatleri Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra bu hafta içinde gözler önüne çıkmıştı. Görünen o ki, iki akıllı saatte de Wireless PowerShare (Kablosuz Güç Paylaşımı) özelliği bulunmuyor. Söz konusu özellik, Galaxy Watch akıllı saatleri telefonun arka paneli üzerinden kablosuz şekilde şarj etmeyi mümkün kılıyordu. Ancak yeni akıllı saatlerle bu yapılamayacak.

Bu durumun sorumlusu, Samsung’un yeni nesil akıllı saatleri için geliştirdiği ve Samsung’un yeni saatlerde arka camın şeklini değiştirmesine neden olan yeni bir tasarıma sahip olan yeni BioActive sensör sistemi. Bu değişiklik, saatin dahili kablosuz şarj bobini ile kablosuz şarj cihazı arasındaki mesafeyi artırdı ve bu mesafe, özelliğin telefonla çalışmaya devam etmesi için oldukça büyük.

Öte yandan Samsung, yeni sensör dizisinin önceki modellere göre gelişmiş doğruluk özelliği taşıdığını ve “daha önce desteklenmeyen sağlıkla ilgili veri noktalarını değerlendirmenize ve ayrıca uzun süreli veya özel egzersizler sırasında daha güvenilir ölçümler almanıza” olanak tanıdığını belirtiyor.

Samsung Galaxy Watch 7 ve Watch Ultra’nın kutudan çıkan cihazla şarj edilmesini öneriyor

Galaxy Watch 7 ve Watch Ultra, standart bir kablosuz şarj pediyle de şarj edilebilecek. Ancak bobin ve cam arasındaki mesafe arttığı için şarjın yavaş olacağı ve fazla ısı üretileceği belirtiliyor. Bu nedenle Samsung en iyi şarj performansı için sadece kutudan çıkan kablosuz şarj cihazının kullanılmasını öneriyor.

İLGİLİ HABERLER