Teknoloji

Galaxy Watch 7 Ultra ile Samsung, ilk kare kasalı akıllı saatini çıkarmaya hazırlanıyor

galaxy watch 7 ultra samsung galaxy watch x

Samsung’un gelecek nesil Galaxy Watch 7 Ultra modeline ait sızdırılan görseller, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor. OnLeaks ve Smartprix tarafından yayımlanan bu görseller, önceki Classic serisinin devam edeceğini işaret ediyor, ancak eskiden Samsung’dan görmediğimiz bir tasarım tercihi de dikkat çekiyor. Metal yapısıyla bilinen bu seriye eklenen yeni model, kare şeklindeki kasası, dairesel ekranı ve ek düğmesiyle dikkat çekiyor.

Samsung’un kare tasarıma sahip saat çıkaracağına dair dedikodular, mart ayında ilk kez gündeme gelmişti. Ancak bu sızdırılan görseller, hala yuvarlak bir ekranı işaret ediyor. Bu ekranın etrafındaki yükseltilmiş çerçevenin dokunmaya duyarlı veya döner kontrol sunup sunmadığı, görsellerden anlaşılmıyor.

Galaxy Watch 7 Ultra’nın yeni tasarımı neler gösteriyor?

Galaxy Watch 7 Ultra, önceki modellere göre oldukça büyük görünüyor. Bu, geçen ay çıkan daha büyük bir “Pro” modeline dair söylentilerle uyumlu sayılabilir. Saatin kare şekilli kasası, Apple Watch Ultra‘yı andırıyor ve yeni bir estetik sunuyor.

galaxy watch 7 ultra

Yeni saatin ek fonksiyonlar sunması bekleniyor. Üçüncü bir düğme, muhtemelen Apple Watch Ultra’nın Aksiyon Düğmesi işlevine benzer bir özellik sunacak. Ayrıca, yeni bir sağlık sensörü dizisi ve daha büyük hoparlörler de bulunacak.

Galaxy Watch 7 Ultra’nın sağlık sensörleri, kullanıcıların sağlık verilerini daha hassas bir şekilde izlemesini sağlayacak. Daha büyük hoparlör ızgaraları, daha net bir telefon görüşmesi deneyimi için ekstra mikrofon delikleriyle destekleniyor. Bu özellikler, saati sadece bir sağlık cihazı olmaktan çıkarıp, iletişim ve günlük kullanımda da oldukça işlevsel hale getirecektir.

Yeni kare tasarım, saatin kullanımını daha ergonomik hale getirebilir. Ek düğme ise, kullanıcıların saatlerini daha özelleştirilebilir hale getirecek. Galaxy Watch 7 Ultra’nın daha büyük hoparlörleri ve ekstra mikrofon delikleri, sesli görüşmelerde ve hoparlör kullanımında daha iyi performans sunacak. Bu, özellikle yoğun iş hayatına sahip kullanıcılar için büyük bir avantaj. Ayrıca, yeni sağlık sensörleri sayesinde, saat sağlık verilerini daha doğru bir şekilde izleyebilecek.

Samsung’un bir sonraki Unpacked etkinliğinin 10 Haziran’da Paris’te gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu etkinlikte yeni saat modeli hakkında daha fazla detay açıklanabilir. Ayrıca, altıncı nesil katlanabilir telefonlar ve yeni Galaxy Ring de bu etkinlikte gözler önüne çıkabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER