Manşetler

Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic resmiyet kazandı: Samsung özüne geri dönüyor

galaxy watch 6 classic

Samsung’ın en son akıllı saatleri Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic, bugün Güney Kore’de düzenlenen Unpacked etkinliğinde tanıtıldı. Samsung, geçen yıl Watch 5 serisinde sunduğu “Pro” modelinden vazgeçerek Watch 4 Classic ile gördüğümüz çizgiye geri dönüyor. Öte yanda bu akıllı saat sağlık ve egzersiz tarafında da zengin özellikler sunmaya devam ediyor.

Galaxy Watch 6, 40mm ve 44mm boyutlarında mevcut olacak. Galaxy Watch 6 Classic ise 43mm ve 47mm boyutlarındaki versiyonları ile satışa sunulacak. Her iki akıllı saat de Wi-Fi yalnızca ve Wi-Fi + Hücresel (LTE) varyantları ile mevcut olacak.

Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic özellikleri

Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic özelliklerine geldiğimizde, bu cihazların Galaxy Watch 4 serisine benzer bir tasarıma sahip olduğunu görmekteyiz. Galaxy Watch 6 Classic, Galaxy Watch 4 Classic’e benzer fiziksel dönen bir çerçeveye sahip olacak. Her iki akıllı saat de, şimdiye kadar Samsung Galaxy Watch akıllı saatlerinde gördüğümüz en geniş ekranlara sahip. Galaxy Watch 6’nın ekranı Watch 5’inkine göre yüzde 20 büyüdü, etrafındaki siyah çerçeve ise yüzde 30 oranında azaldı. Öte yandan, Galaxy Watch 6 Classic’in ekran alanı yüzde 20 oranında artarken, döndürülebilen çerçeve genişliği yüzde 15 azaldı.

Yeni gelen tek tuşla kayış değiştirme özelliği sayesinde kullanıcıların kayışlarını değiştirmeleri artık çok kolay oluyor. Kişiselleştirmeye uygun yeni kayış modelleri ve kadınlar için ince kayışlar da olacak. Ayrıca kayışlarla uyumlu kişiselleştirilebilir yeni arayüzler de sunulacak.

galaxy watch 6 classic

Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic’in 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alanı gibi özellikleri bulunuyor. Ayrıca her iki akıllı saat de Exynos 930 işlemciyle çalışıyor. 40mm Galaxy Watch 6 ve 43mm Galaxy Watch 6 Classic’in 300mAh bataryası bulunurken, 44mm Galaxy Watch 6 ve 47mm Galaxy Watch 6 Classic 425mAh batarya ile çalışıyor.

Galaxy Watch 6’nın 40mm versiyonunun 1.31 inçlik OLED ekranı; 432 x 432 piksel çözünürlüğe ve 330ppi piksel yoğunluğuna sahip. Akıllı saatin 44mm versiyonunun ise 1.47 inçlik OLED ekranı, 480 x 480 piksel çözünürlüğü ve 372ppi piksel yoğunluğu bulunuyor.

galaxy watch 6

Galaxy Watch 6 Classic, Galaxy Watch 4 Classic’e kıyasla daha ince bir dönen çerçeveye sahip. Bu çerçevenin dönen kısmının paslanmaz çelik kullanılarak yapıldığı bildiriliyor. Galaxy Watch 6 Classic’in 43mm versiyonu, küçük Galaxy Watch 6’ya benzer şekilde 1.31 inçlik bir OLED ekran, 432 x 432 piksel çözünürlük ve 330ppi’ye sahip. Galaxy Watch 6 Classic’in 47mm versiyonu ise 1.47 inçlik bir OLED ekran, 480 x 480 piksel çözünürlük ve 372ppi piksel yoğunluğu ile geliyor.

Her iki akıllı saatin de ekranları Safir Cam ile korunuyor. Bu saatlerin alüminyum kullanılarak yapıldığı ve IP68 toz ve su direnci (en fazla 5 ATM) ve MIL-STD-810G düşme ve darbe direnci derecelendirmesine sahip olduklarını da belirtelim. Galaxy Watch 6, Grafit, Altın ve Gümüş renklerde mevcut olacakken, Galaxy Watch 6 Classic Siyah ve Gümüş renklerde satılacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic, birkaç hafta önce özel olarak bildirdiğimiz Exynos W930 işlemciyi kullanıyor. Bu çipsetin, Galaxy Watch 4 serisi ve Galaxy Watch 5 serisinde kullanılan Exynos W920 çipinden yaklaşık %10 daha hızlı olduğu belirtiliyor. 2 GB RAM (Galaxy Watch 5’ten 512MB daha fazla) ve 16 GB dahili depolama alanına sahipler. Ayrıca mayıs ayında Samsung tarafından özellikleri açıklanan Wear OS 4 ve One UI Watch 5 yazılımını çalıştırıyor.

Galaxy Watch 6 serisinin bağlantı özellikleri arasında Wi-Fi, Bluetooth 5.3, GPS, NFC ve LTE (sadece hücresel modeller) yer alıyor. Ayrıca aramalar yapmak, sesli komutlar vermek ve müzik dinlemek için mikrofon ve hoparlör bulunuyor. Ayrıca bir ivmeölçer, barometre, vücut kompozisyon analizi, pusula, EKG, jiroskop, kalp atış hızı monitörü, SpO2 ölçümü ve sıcaklık sensörü içeriyor.

Samsung Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic’in sağlık ve egzersiz özellikleri

Samsung Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic, kullanıcıların sağlık ve egzersiz rutinlerini takip etmelerine yardımcı olmak için çeşitli gelişmiş özelliklere sahip. Bu cihazlar, kullanıcılara daha fazla iç görü sağlamak ve yaşamlarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için bir dizi farklı sensör ve algoritmayı kullanıyor.

Sağlık özelliklerine bakacak olursak, yeni Galaxy Watch serisi uyku koçluğunu iyileştirerek kullanıcılara daha iyi bir uyku deneyimi sunuyor. Ayrıntılı bir uyku raporu ile kullanıcılar uykunun farklı aşamalarını detaylarıyla inceleyebiliyor. Dahası, bu akıllı saatler kullanıcıların EKG’lerini çekebilme, tansiyon ve nabızlarını ölçebilme yeteneğine sahip. Belki de en dikkat çekici özelliklerinden biri, hızlı ve kolay bir şekilde vücut kompozisyonu ölçümü yapabilme özelliği. Bileğinizde taşıdığınız bu cihaz ile vücut sağlığınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Egzersiz konusunda ise Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic, kardiyopulmoner yeteneklere göre kişiselleştirilmiş Kalp Atışı bölümleri sağlıyor. Nabza göre egzersiz seviyesini belirleme yeteneği, kullanıcılara ne zaman ısınma, yağ yakma, kardiyo, zor egzersiz ve maksimum çaba seviyelerine ulaştıklarını belirliyor. Bu özellikler sayesinde kullanıcılar egzersiz seviyelerini daha iyi takip edebilir ve spor rutinlerini bu doğrultuda düzenleyebilir.

Geliştirilmiş koşu analizi, koşarken vücut simetrinizi ölçebilme özelliği ile sakatlanma riskinizi en aza indirebilirsiniz. İsterseniz 90’dan fazla egzersiz seçeneğinden istediklerinizi birleştirerek kendinize özel bir antrenman planı oluşturabilirsiniz. Bu sayede Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic, kişisel antrenörünüz gibi görev yaparak egzersiz rutininizi kişiselleştirebilir ve sizi hedeflerinize ulaştırabilir.

İLGİLİ HABERLER