Teknoloji

Galaxy Watch 4’ün Google Asistan desteği için beklenen açıklama geldi

galaxy watch 4 classic

Google’ın ilk akıllı saatini duyurmasından kısa bir süre sonra Samsung’dan da önemli bir açıklama geldi. Güney Koreli şirket, Galaxy Watch 4 için Google Asistan dağıtımının yaz mevsimi itibarıyla başlayacağını duyurdu.

Watch 4 ve Watch 4 Classic, Google ve Samsung’un birlikte geliştirdiği yenilenmiş Wear OS platformunun kullanıldığı ilk cihazlar öne çıkmıştı. Bu iş birliği çerçevesinde akıllı saatler Google Play Store yüklü olarak kullanıcılarla buluşmuştu. Bu saatlerin en önemli eksiğinin ise Google Asistan olduğu belirtilmişti.

Samsung yeni akıllı saatlerine Google Asistan’ın geleceğinin sözünü daha önce vermişti. Bir dizi yanlış alarmın ardından Samsung’dan Google Asistan desteği için beklenen açıklama nihayet geldi. Google’ın dijital asistanı yaz mevsimi itibarıyla Samsung’un en yeni akıllı saatlerindeki yerini alacak. Böylelikle kullanıcılar saatleriyle çok daha doğal bir dil çerçevesinde hızlı şekilde iletişim kurabilecek.

Samsung’un açıklamasında daha fazla Google uygulamasının ve servisinin de akıllı saatler için optimize edileceği belirtildi. Güney Koreli şirketten hâlâ dağıtımın başlangıcı için kesin bir tarih verilmiş değil. Dolayısıyla önümüzdeki haziran ayından itibaren her an Galaxy Watch 4 için Google Asistan dağıtımı başlayabilir.

Samsung’un yeni akıllı saatlerini ağustos ayında yeni katlanabilir telefonlarıyla birlikte tanıtması bekleniyor. Şirketin yeni akıllı saatlerinde Google Asistan desteğini ilk andan itibaren sunması öngörülüyor. Bu nedenle Galaxy Watch 4 modelleri için Google Asistan dağıtımının da aralık ayında başlaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER