Teknoloji

Galaxy S25 Ultra geliştirilmiş ultra geniş açılı kamera ile gelecek

galaxy s25 ultra

Samsung‘un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S25 Ultra, özellikle kamera tarafında önemli yükseltmelerle gelmesi bekleniyor. Dört kameralı yapısını koruyacağı öne sürülen cihazın, telefoto ve ultra geniş açılı kameralarının çözünürlük ve sensör boyutu açısından iyileştirileceği konuşuluyor. Bugün itibarıyla Galaxy S25 Ultra’nın ultra geniş açılı kamerasına ait teknik detaylar sızdırıldı.

Güvenilir kaynaklardan biri olan Ice Universe’in (@UniverseIce) paylaştığı bilgilere göre, S25 Ultra, geliştirilmiş bir ultra geniş açılı kamerayla gelecek. Cihazın 1/2.52 inç optik formatta, 0.7µm piksel boyutuna sahip ve F1.9 diyafram açıklığı sunan 50 MP’lik bir kamera sensörü kullanacağı belirtiliyor. Bu özellikler, Galaxy S24 Ultra’nın 50 MP telefoto kamerasıyla oldukça benzerlik gösteriyor, ancak aynı sensör olup olmadığı henüz net değil.

Galaxy S25 Ultra’nın ultra geniş açılı kamerasının, makro çekimlerde daha yakın netleme sağlamak için bir otomatik odaklama mekanizması içermesi bekleniyor. Ayrıca, Galaxy S24 Ultra’nın 5x telefoto kamerasına benzer şekilde 4K 60fps ve 8K 30fps video kaydı yapabilmesi de öngörülüyor. Bu da cihazın video çekim performansını bir üst seviyeye taşıyacağını gösteriyor.

Daha önceki raporlara göre, Samsung’un Galaxy S25 Ultra’nın telefoto kamerasını da yükseltmesi bekleniyor. Yeni amiral gemisi cihazda, 3x optik zoom ve optik görüntü sabitleme (OIS) özellikli 50 MP’lik bir telefoto kamera bulunacağı iddia ediliyor. Bu denli güçlü bir yükseltmeyle birlikte, Galaxy S25 Ultra’nın kameralarının birkaç yıl boyunca sektördeki standartları karşılayacağı düşünülüyor.

Galaxy S25 Ultra, 200 MP ana kamerayla gelecek

Galaxy S25 Ultra’nın, seleflerinde olduğu gibi 200 MP’lik ana kamerasını koruması bekleniyor. Cihazın getireceği diğer yenilikler arasında Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi, 16 GB’a kadar RAM ve daha yuvarlak köşelerle gelen tasarım iyileştirmeleri yer alıyor. Ayrıca, geliştirilmiş Galaxy AI özellikleri ve One UI 7.1 yazılımının da telefona entegre edilmesi muhtemel.