Teknoloji

Samsung Galaxy S25 Ultra dört renk seçeneğiyle geliyor

samsung galaxy s25 ultra

Samsung, her yıl olduğu gibi, Ocak ayında Galaxy S serisinin yeni amiral gemisi modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Lansmana hala birkaç ay olmasına rağmen, sızıntılar ve söylentiler şimdiden cihaz hakkında ipuçları vermeye başladı. Tasarım açısından yapılan sızıntılarda telefonun görünümünde küçük ama dikkat çekici değişiklikler olduğu görülüyor. Şimdi ise yeni bir sızıntı, Galaxy S25 Ultra’nın renk seçeneklerini ortaya çıkardı. Ünlü sızıntı kaynağı Ice Universe’e göre, Galaxy S25 Ultra dört farklı renk seçeneğiyle gelecek: siyah, yeşil, mavi ve “titan.”

Siyah ve titan renkleri, Galaxy S24 Ultra’da gördüğümüz Titanium Siyah veya Titanium Gri gibi mevcut renklerin devamı olabilir. Bununla birlikte, bu renklerin iPhone’larda gördüğümüz doğal titanyum tonuna daha yakın bir gölgeye sahip olması da mümkün. Mavi ve yeşil ise palete eklenen yeni tonlar olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanı sıra, Samsung genellikle bazı özel renk seçeneklerini belirli pazarlarda sadece kendi çevrim içi mağazasında satışa sunuyor. Bu özel seçenekler hakkında henüz net bir bilgi olmasa da, standart dört renge ek olarak daha cesur tonların da piyasada olacağı tahmin ediliyor.

Galaxy S25 Ultra’nın teknik donanımıyla ilgili bilgiler de sızmaya devam ediyor. Cihazın Snapdragon 8 Gen 4 işlemciyle güçlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca, söylentilere göre, 16 GB RAM kapasitesine sahip olacak telefon, en zorlu kullanımlarda bile akıcı bir performans sunmayı hedefliyor. Kamera sisteminde ise 50MP ultra geniş açılı bir sensörün bulunacağı tahmin ediliyor.

Galaxy S25 Ultra 5000 mAh pille gelecek

Ancak Galaxy S25 Ultra’nın bazı hayal kırıklıkları da olabilir. Sızıntılara göre, cihaz batarya kapasitesi ve şarj hızında önemli bir yenilik sunmayacak. Samsung’un, S24 Ultra’da olduğu gibi 5000 mAh pil ve 45W kablolu hızlı şarj ile yetineceği konuşuluyor.

Bu, mutlaka kötü bir özellik olmasa da, birçok kullanıcı daha büyük bir batarya veya daha hızlı şarj teknolojisi bekliyor. 2025’te piyasaya çıkacak birçok Çinli markanın amiral gemisi modellerinde 6000 mAh veya daha büyük piller bulunacağı yönündeki söylentiler dikkate alındığında, Galaxy S25 Ultra’nın bu alanda bir adım geride kalabileceği düşünülüyor.