Teknoloji

Samsung Galaxy S25 Ultra en önemli iki rakibinden daha ince ve hafif olacak

galaxy s25 ultra

Samsung’un yakında piyasaya süreceği Galaxy S25 Ultra’nın, selefine kıyasla farklı bir tasarıma sahip olacağı, çerçevenin köşelerinin daha yuvarlatılmış olacağı ve böylece kullanıcının eline zarar vermeyeceği uzun zamandır konuşuluyor. Yeni bir dedikoduya göre, Galaxy S25 Ultra en önemli rakipleri iPhone 16 Pro Max ve Google Pixel 9 Pro XL’den daha ince bir telefon olacak.

9 Eylül’de resmen gözler önüne çıkacak olan iPhone 16 Pro Max’in resmi boyutları şu an için bilinmiyor. 8.5 mm kalınlığındaki Pixel 9 Pro XL ise tartıda 221 gram çekiyor.

Ice Universe’e göre, S25 Ultra bu iki telefondan da daha ince ve hafif olacak. Bu noktada S24 Ultra’nın 8.6 mm kalınlığında ve 232 gram ağırlığında olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Galaxy S25 Ultra diğer “Ultra” modellerden de ince ve hafif olacak

Söz konusu sayılar ekseninde bakınca Galaxy S25 Ultra’nın en fazla 8.4 mm kalınlığında ve yaklaşık 220 gram ağırlığında olması bekleniyor. Ünlü duyumcunun iddiası bununla da sınırlı kalmıyor. Ice Universe, S25 Ultra’nın önümüzdeki dönemde diğer üreticiler tarafından çıkarılacak olan “Ultra” isimli cihazlardan da daha ince ve hafif olacağını öne sürüyor.

Birkaç ay içinde tanıtılaması beklenen Oppo Find X8 Ultra, Xiaomi 15 Ultra ve Vivo X200 Ultra gibi modelleri bu gruba dahil etmek yanlış olmayacaktır. Dolayısıyla genel inceliği, hafifliği ve inanılmaz küçük çerçeveleriyle S25 Ultra gerçekten de cazip bir seçenek olabilir.