ManşetlerTeknoloji

Samsung, Galaxy S25 Ultra’da pil kapasitesini ve şarj hızını değiştirmeyecek

galaxy s25 ultra

Samsung Galaxy S25 Ultra önümüzdeki yılın başlarında resmiyet kazanacak. Yeni bir sızıntı, S25 Ultra’nın pil kapasitesi konusunda ipucu veriyor. Bu ipucu, S25 Ultra’nın pil kapasitesinde bir artış bekleyenleri üzecek türden.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, S25 Ultra da selefi S24 Ultra gibi 5000 mAh kapasiteli pille gelecek. Buna ek olarak, 45W şarj desteğinde de bir değişiklik olmayacak. S25 Ultra’da tasarımda belirgin değişikliklerin yapılması bekleniyor. Ancak telefonun içindeki değişim çok büyük olmayacak gibi görünüyor.

Samsung’un Çinli rakipleri pil kapasitesi ve şarj hızı konusunda ciddi bir atılım yapmış durumda. Bu yılın sonları ve önümüzdeki yıl çıkacak amiral gemilerinde 6000 mAh kapasiteli pilleri görmeye başlayacağız. Bu da ocak ayında tanıtılması beklenen S25 Ultra’nın pil kapasitesi konusunda geri kalacağı anlamına geliyor.

Galaxy S25 Ultra büyük ihtimalle Snapdragon 8 Gen 4 ile gelecek

Önümüzdeki yıl çıkacak amiral gemisi Android telefonların önemli bir kısmının Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemci taşıması bekleniyor. Bu işlemcinin güç tüketiminin de yüksek olacağı söyleniyor. Dolayısıyla Çinli üreticilerin pil kapasitesini artırma yönündeki adımlarına bu açıdan bakmak da pek yanlış olmayacaktır.

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Samsung’un kendisi adına güvenli bir rotayı tercih edeceği söylenebilir. Ancak bu güvenli rota, Galaxy S25 Ultra’nın diğer Android telefonlarla girdiği rekabette bir dezavantaja dönüşebilir.

İLGİLİ HABERLER