Teknoloji

Samsung Galaxy S25 Ultra’da telefoto kameradan vazgeçmeyecek

galaxy s24 ultra galaxy s25 ultra

Kısa süre önce çıkan bir haberde Samsung Galaxy S25 Ultra modelinin kamera sisteminde 3x telefoto kameranın bulunmayacağı ve kısa mesafeli yakınlaştırmayı 200 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yapacağı iddia edilmişti. Ancak ünlü duyumcu Ice Universe’e göre, Samsung S25 Ultra’yı yine dört arka kamerayla sunacak.

Söz konusu paylaşımda şirketin 3x telefoto kameradan vazgeçmediği belirtiliyor. Hatta şirketin bu kamerayı daha da iyileştirmeyi planladığı söyleniyor. 10 megapiksel çözünürlüklü 3x telefoto kamera, Galaxy S21 Ultra ile seriye girdiği günden bu yana bir değişimden geçmiş değil. Sensör boyutunda ve odak uzunluğunda değişiklikler olsa da, bunların küçük ölçekli olduğunu söylemek gerekiyor.

Benzer bir durumun 12 megapiksel çözünürlüklü 120 derecelik ultra geniş açılı kamera için de geçerli olduğu söylenebilir. Bu kamera da S20 Ultra’dan bu yana bir değişimden geçmiş değil.

Ana kamera tarafında ise istikrarlı bir değişim söz konusu. S20 Ultra’daki 108 megapiksel HM1 sensörün yerini S21 Ultra ve S22 Ultra’da 108 megapiksel HM3 almıştı. S23 Ultra ve S24 Ultra modellerinde ise 200 megapiksellik HP2 sensör tercih edilmişti.

Galaxy S25 Ultra da ana kamerada HP2 sensörle gelecek

Mevcut beklentiler Galaxy S25 Ultra’nın da yine HP2 ile geleceği ancak sensörün daha fazla ışık alacak şekilde ayarlanacağı yönünde. Bunun 3x telefoto kamerayla ilgili iddialara da temel olduğu söyleniyor. Periskop kamera tarafında ise her yıl olduğu gibi S25 Ultra’da da değişim bekleniyor.