Teknoloji

Samsung Galaxy S25 Ultra, 50 MP ultra geniş açı kamera ile gelecek

samsung galaxy s25 ultra

Galaxy S25 serisinin tanıtımına aylar kala, özellikle Galaxy S25 Ultra ile ilgili birçok söylenti gündeme gelmeye başladı. Bu söylentilerden biri, telefonun 3x optik zoom sunan 50 MP telefoto lens ile geleceği yönündeydi.

Son sızıntılara göre, ünlü teknoloji analisti Ice Universe, Galaxy S25 Ultra’nın 50 MP ultra geniş açı sensörüyle donatılacağını belirtti. Bu yeni sensörün 1/2.52 inç boyutunda olduğu, 0.7μm piksel boyutuna sahip olduğu ve daha geniş bir f/1.9 diyafram açıklığıyla ışık yakalama performansını artırdığı ifade ediliyor.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, mevcut Galaxy S24 Ultra, 12 MP çözünürlüğe sahip bir ultra geniş açı kamerayla geliyor ve bu kameranın sensör boyutu 1/2.55 inç, diyafram açıklığı ise f/2.2 olarak belirtilmişti.

12 MP’lik bir ultra geniş açı sensörü, 8K video kaydı için gereken minimum 33.2 MP çözünürlük standardını karşılayamıyor. Ancak söylentilere göre, Galaxy S25 Ultra’daki 50 MP sensör sayesinde artık hem ana kameradan hem de ultra geniş açı kameradan 8K video kaydı mümkün olacak. Bu yükseltme, ultra geniş açı lensin geniş görüş açısı sayesinde video stabilizasyonunu da artıracak.

50 MP çözünürlük, özellikle 8K video kaydında elektronik görüntü sabitleme (EIS) gibi avantajlar sunuyor. Bununla birlikte, daha yüksek çözünürlükle birlikte görüş açısının daralabileceği belirtiliyor. Ancak dijital stabilizasyon ile ultra geniş açı lensin birlikte çalışması, daha pürüzsüz 8K video çıkışı sağlayabilir.

Galaxy S25 Ultra 200 MP ana kamera taşıyacak

Galaxy S25 Ultra’nın 50 MP 3x telefoto ve ultra geniş açı kameralarına ek olarak, 5x periskop telefoto ve 200 MP ana kamerayı Galaxy S24 Ultra’dan devralacağı belirtiliyor. Bu kamera dizilimi, tüm arka kameralardan 8K video kaydına ve video kaydı sırasında lens değiştirme desteğine de olanak tanıyabilir.

Ayrıca, 50 MP ultra geniş açı sensörü, fotoğraflarda detay kaybı yaşamadan kırpma yapmayı mümkün kılacak. Bu da Samsung’un yüksek çözünürlüklü ana kameralarda sunduğu performansı ultra geniş açı kamerada da sunmayı hedeflediğini gösteriyor.