Teknoloji

Samsung Galaxy S25 serisinde sadece Snapdragon 8 Gen 4’ü tercih edebilir

galaxy s25 ultra

Samsung’un bir sonraki amiral gemisi serisi Galaxy S25’in lansmanına yaklaşıyoruz. Marka, genellikle amiral gemisi telefonlarını Exynos ve Snapdragon olmak üzere iki farklı versiyonda piyasaya sürüyor. Ancak, Galaxy S25 serisi hakkında hem sevindirici hem de üzücü bazı gelişmeler var gibi görünüyor.

Yeni bir habere göre; Galaxy S25, S25+ ve S25 Ultra, Qualcomm’un yeni nesil üst düzey mobil işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4 SoC ile donatılacak. Bu durum, Samsung’un Galaxy S25’i güçlendirmek için Exynos 2500’ü duyurması beklenirken, oldukça şaşırtıcı. Hatırlanacağı üzere, Galaxy S24 serisi çoğu pazarda Exynos 2400 ile piyasaya sürülmüştü; Galaxy S24 ve Galaxy S24+ modelleri Exynos işlemciyle gelirken, Galaxy S24 Ultra ise Snapdragon 8 Gen 3 ile gelmişti.

Ancak, görünüşe göre bu yeni seride Snapdragon yongaları cihazları yalnızca kendileri güçlendirebilir. Samsung, performansı en üst düzeye çıkarmak ve Exynos varyantlarına yönelik müşteri endişelerini gidermek amacıyla en yüksek performanslı bileşenleri kullanmayı planlıyor. Snapdragon 8 Gen 4’ün, özellikle yapay zeka ve GPU performansında yaklaşık %30’luk bir iyileşme sunacağı söyleniyor.

Galaxy S25 serisinde Exynos yerine Snapdragon tercih edilmesi ihtimali artıyor

Snapdragon’a özel bir geçiş, Galaxy S serisi hayranları için olumlu bir gelişme olarak karşılanabilir, çünkü bu işlemciler genellikle Exynos muadillerinden daha üstün performans sergiliyor. Ancak, Samsung’un yalnızca Snapdragon kullanmaya geçmesi durumunda serinin genelinde bir fiyat artışı yaşanabilir. Tanınmış analist Ming-Chi Kuo (PhoneArena aracılığıyla) Snapdragon 8 Gen 4’ün fiyatında %25 ila %30 oranında bir artış öngörüyor.

Bu durum, Galaxy S25 serisinin de daha pahalı hale geleceği anlamına geliyor. Snapdragon 8 Gen 3 yongasetinin fiyatı 190 ila 200 ABD Doları arasında değişirken, Kuo, Snapdragon 8 Gen 4’ün 237 ila 260 ABD Doları arasında bir fiyat etiketiyle geleceğini tahmin ediyor. Bu da, Samsung’un Galaxy S25 serisinin maliyetinin artacağına işaret ediyor.