Teknoloji

Samsung, Galaxy S24 Ultra ile Paris 2024 Olimpiyatlarının yayınına fark getirecek

galaxy s24 ultra

Samsung, Galaxy S24 Ultra’nın gelişmiş kamera özelliklerini Paris 2024 Olimpiyatları’nda kullanarak, izleyicilere sporcuları yakından takip etme fırsatı sunacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Olimpiyat Yayın Hizmetleri (OBS) ile yapılan iş birliği sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler, Olimpiyat Oyunları’ndaki en iyi sporcuların detaylı görüntülerini farklı açılardan izleyebilecek.

Samsung Electronics, IOC ve OBS ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalarıyla Paris 2024 yayınında devrim niteliğinde yenilikler sunmayı hedefliyor. İlk kez, çekimler Samsung Galaxy S24 Ultra telefonlarla yapılarak paylaşılacak. Özellikle Seine Nehri’nde gerçekleştirilecek Açılış Töreni ve Olimpiyat yelken yarışları, daha önce görülmemiş bir yöntemle kaydedilip yayınlanacak

Samsung, Paris 2024 Olimpiyatları’nın Resmi Akıllı Telefon ve Bilgisayar Ekipmanı partneri olarak, açılış töreni ve yelken yarışlarını daha yakından çekebilmek için gelişmiş mobil teknolojilerini ve 5G bağlantısını kullanacak. Bu yenilikçi yayın, Paris 2024’ün şimdiye kadar ki en “inovasyona açık” Olimpiyat Oyunları olmasını sağlayacak ve Samsung’un Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına yönelik inovasyon mirasını ileri taşıyacak.

Samsung Electronics Mobil e-Deneyim İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Stephanie Choi, Samsung Galaxy’nin mobil teknolojilerinin, kullanıcıların dünyayla bağlantılarını güçlendirdiğini ve dönüştürdüğünü belirtti. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının uzun yıllardır partnerlerinden biri olan Samsung, bu değerleri yansıtan bağlantıları kurmanın ve etkinleştirmenin önemine vurgu yapıyor. IOC ve OBS ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde, Paris 2024’te izleyicilere yüksek kaliteli görüntüler sunulacak.

Galaxy S24 Ultra ile erişilebilir ve yenilikçi yayın

Olimpiyat Oyunlarının Açılış Töreni, yaklaşık bir ay sonra, tarihte ilk kez stadyum dışında düzenlenecek. Paris 2024, tarihteki en “inovasyona açık” ve erişilebilir açılış törenine ev sahipliği yapacak. Törende, 10.500 sporcu, ulusal delegasyonlara ayrılmış teknelerle Seine Nehri’nden geçecek. Austerlitz Köprüsü’nden başlayacak olan geçit töreni, Paris’in merkezinde altı kilometrelik bir rota izleyecek ve Trocadéro’da gerçekleşecek büyük final ile sona erecek.

Samsung, açılış töreninde yer alacak 85 teknenin her birine 200’den fazla Galaxy S24 Ultra akıllı telefon yerleştirerek, sporseverleri aksiyona daha da yakınlaştırmayı hedefliyor. Bu yüksek kaliteli HDR görüntüler, Paris 2024’ün resmi mobil ağ sağlayıcısı Orange tarafından desteklenen özel bir 5G ağı üzerinden paylaşılacak. Orange, Seine Nehri boyunca ondan fazla 5G anteni kurarak Fransa’nın ilk bağımsız 5G ağını oluşturacak.

Samsung ve iş ortakları, Galaxy S24 Ultra’nın optik görüntü sabitleme (OIS) özelliklerinden yararlanarak, dalgalı ve rüzgarlı hava koşullarında bile üstün video kalitesi ve bağlantı performansı sağlayacak. Bu teknoloji Marsilya’daki yelken yarışlarında da kullanılacak ve her yarış teknesine yerleştirilecek Galaxy S24 Ultra telefonlarla izleyiciler, yarışın heyecanını yakından yaşayacak.

Samsung, dijital dönüşümü teşvik etmek ve en yeni mobil inovasyonları sporculara, izleyicilere ve topluluklara sunarak Olimpiyat Oyunlarını desteklemek üzere IOC ile uzun süredir devam eden yakın iş birliğini sürdürüyor. Bu iş birliği, 1998 yılında yaklaşık 2.500 sporcunun evlerindeki aileleriyle ücretsiz konuşmasına olanak tanıyan ‘Call Home’ programıyla başladı ve Vancouver 2010 Oyunlarında WOW uygulamasıyla devam etti.

Samsung, Nagano 1998 Oyunlarından bu yana sporculara ve Olimpiyat personeline toplamda 120.000’den fazla mobil ürün sağladı. Paris 2024’te de izleyicileri sporculara daha da yakınlaştıracak yeni teknolojik çözümler sunulmaya devam edilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER