Teknoloji

Samsung Galaxy S24 Ultra önümüzdeki ay büyük kamera güncellemesi alacak

samsung galaxy s24 ultra inceleme

Samsung Galaxy S24 Ultra gerçekten iyi bir kameraya sahip olsa da, bazıları Samsung’un kamera donanımının potansiyelini tam anlamıyla kullanamadığını iddia ediyor. Bu yılın başında telefonu piyasaya süren Samsung, sonrasında kamerayı geliştirmek için iki kamera güncellemesi yayınlamıştı. Önümüzdeki ay bu güncellemelere bir yenisinin daha ekleneceği söyleniyor.

Bu güncellemeyle Galaxy S24 Ultra’nın kamerasındaki bazı küçük sorunların giderileceği belirtiliyor. Ünlü duyumcu Ice Universe ise S24 Ultra’nın gelecek ay yayınlanacak kamera güncellemesinin büyük olacağının altını çiziyor.

Telefonun Ağustos 2024 güncellemesinin HDR, beyaz dengesi, aşırı pozlama, aşırı işleme ve video yakınlaştırma performansı optimizasyonlarını getireceği söyleniyor. Bu sorunlar çözülürse, telefon mevcut kullanıcılar için daha fazla memnuniyet sağlayabilir ve birçok potansiyel alıcılar için de daha iyi bir seçenek hâline gelebilir.

Ünlü duyumcunun verdiği bilgiye göre; Samsung, ister normal ister gece modunda olsun, Galaxy S24 Ultra kullanılarak 10x’in üzerindeki yakınlaştırma seviyelerinde çekilen çekimlerde görüntü kalitesini iyileştirmedi.

Şu anda Samsung, 10x yakınlaştırma düzeyine kadar gerçekten iyi kalitede hibrit yakınlaştırmaya sahip, ancak algoritmalar 10x yakınlaştırma düzeylerinin üzerinde zorlanıyor. Güney Koreli şirketin önümüzdeki aylarda amiral gemisi telefonunun bu yönünü geliştirmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra yepyeni sensörler kullandı

Samsung, Galaxy S24 Ultra’da yepyeni bir 50 MP kamera sensörü kullandı ve bunu 5x optik yakınlaştırma lensiyle eşleştirdi. Bu modelde Galaxy S23 Ultra’daki 10 MP telefoto kameranın yeri 10x optik yakınlaştırmayla değiştirildi.

Şirketin gelecek yıl Galaxy S25 Ultra ile büyük iyileştirmeler getirmesi bekleniyor. Telefonun 200 MP birincil arka kamera, 50 MP ultra geniş kamera, 3x optik yakınlaştırmalı 50 MP telefoto kamera ve 5x optik yakınlaştırmalı 50 MP telefoto kameraya sahip olacağı söyleniyor.